Öğrenci ve Öğretmenlerden Örnek Davranış

Öğrenci ve Öğretmenlerden Örnek Davranış
Emirbeyazıt İlkokulu öğrencileri, Menteşe Belediyesi tarafından hayata geçirilen “El Ele Butik” projesine katkıda bulunmak için ihtiyaç sahiplerine...

Emirbeyazıt İlkokulu öğrencileri, Menteşe Belediyesi tarafından hayata geçirilen “El Ele Butik” projesine katkıda bulunmak için ihtiyaç sahiplerine yönelikgiyim eşyası topladılar. Projenin fikir sahibi öğretmen Şaban Erdoğan, “Öğrencilerimizi paylaşmaya yönlendirmek, kendilerine ait kullanılabilir durumdaki eşyalarını ihtiyaç sahiplerine en doğru şekilde ulaştırmayı öğretmek amacındayız” dedi.

Neval ÇOLAK

Menteşe Belediyesi tarafından hayata geçirilen “El Ele Butik” projesi ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Emirbeyazıt İlkokulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri farkındalık yarattı.‘Emirbeyazıt Kıyafet Yardım Kampanyası’ adı altında toplanan çok sayıda giysi ve eşyalar“El Ele Butik” mağaza yönetimineteslim edildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve El Ele Butik mağaza yönetimi Emirbeyazıt İlkokulu’nu ziyaret ederek, çocukların ihtiyaç sahipleri için topladıkları eşyaları teslim aldılar.

Öğrenci ve Öğretmenlerden Örnek Davranış

Elele Butik ilesadece giyim değil, beyaz eşya ve mobilya ihtiyacı gibi durumlarda da iletişime geçilebileceğini ve ihtiyaç sahiplerinin istekleri doğrultusunda ürünleri tespit ettiklerini dile getiren Başkan Gümüş; “Şu an hepimiz çocuklar kadar mutluyuz ve onlar kadar neşeliyiz. Öğrencilerimiz, çok güzel bir sosyal projeye imza attı. Menteşe’mizin Emirbeyazıt İlkokulu’nda yaklaşık 480 çocuğumuz eğitim görüyor. Onlar bugün kendilerinin giymedikleri ya da küçük gelen elbiselerini, botlarını, montlarını öğretmenleriyle beraber toplamışlar.Bizde Menteşe Belediyesi olarak buna aracılık ettik ve toplanan eşyaları teslim alıyoruz. Bu eşyaları daha sonra yine köylerde okuyan çocuklara ulaştıracağız. Onların bu ihtiyaç doğrultusundaki ürünlerini ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştıracağız. Köyde okuyan çocuklar, şehirde okuyan çocuklar gibi hangi imkânlara sahipse aynı imkânlara sahip olmuş olacak. Okul yönetimine ve öğrencilere çok teşekkür ediyoruz. Genelde Menteşe’de olan bir proje ama sosyal proje dağıtımında melasa yılbaşından önce Urfa’ya kadar uzandık. Urfa’daki çocuklara El Ele butik vasıtasıyla yardımcı olduk.” şeklinde konuştu.

Emirbeyazıt Kıyafet Yardım Kampanyası adı altında gerçekleştirilen projenin sahibi öğretmen Şaban Erdoğan ise,“Projede ulaşmak istediğimiz şey öğrencilerimizi paylaşmaya yönlendirmek, kendilerine ait kullanılabilir durumdaki eşyalarını ihtiyaç sahiplerine en doğru şekilde ulaştırmayı öğretmek.  Öğrencilerimizi sadece akademik olarak yetiştirmek değil, onları topluma en doğru şekilde hazırlamak” dedi.

Öğretmenlerin de sosyal sorumluluklarını arttırmak ve dayanışma sağlamak amacıyla bu projeyi hayat geçirdiklerine vurgu yapan Erdoğan,“Öğretmenlerimizle birlikte Menteşe Belediyemizin ‘El Ele Butik’ mağazasını ziyaret ettik. Öğretmenlerimize bu mağaza hakkında bilgiler verildi. Okulumuzda bütün öğretmenleri kapsayan bir kampanya yapma fikri gelişti. Okul idaresi ile birlikte okul geneline yaydık. Evlerinde kullanmadıkları, kendilerini küçük, büyük gelen atıl durumda duran giysi, ayakkabı vs. gibi iyi durumdaki eşyaları getirmeleri için bilgilendirme yaptık. Getirilen eşyaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için ‘El Ele Butik’ yetkililerini davet ettik ve teslim ettik. Öğrencilerimize sosyal yardımlaşma bilincini geliştirmek amacıyla yapılan bu projeye olan ilgi bizi çok sevindirdi. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 928 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.