Öğrenci ve Velilere Yönelik ‘Eğitim Takvimi’ 

Öğrenci ve Velilere Yönelik ‘Eğitim Takvimi’ 
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ailelerle iş birliği kapsamında, öğrenci ve velilere yönelik 2020 yılı için hazırlamış olduğu  ‘Eğitim Takvimi’...

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ailelerle iş birliği kapsamında, öğrenci ve velilere yönelik 2020 yılı için hazırlamış olduğu  ‘Eğitim Takvimi’  faaliyete geçiyor.

‘Bugün 24 saat ve her saniyesi çok kıymetli’ başlığıyla yaprakları aralanan Eğitim Takvimi’nde Günün Sözü, Günün Kelimesi, Günün Atasözü, Günün Doğrusu, Günün Oyunu gibi bölümler yer alıyor.

1 Ocak 2020’den itibaren öğretmenler, aileler ve öğrencilerle buluşan takvime; tüm okullardan, ücretsiz mobil uygulamasıyla cep telefonlarından, sesli dijital takvim yapraklarıyla sosyal medyadan ulaşılabiliyor. Zengin bir içeriğe sahip olan eğitim takvimi, merakı, iş birliğini, paylaşmayı ve değerlerin önemini vurguluyor.

Öğrenci ve Velilere Yönelik ‘Eğitim Takvimi’ 

Töre “Eğitim Takvim’i sayesinde aileler, çocuğa yaklaşım ve eğitime bakış açısı noktasında da ortak bir dil yakalayabilecekler diyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; “ Eğitim Takvim’i sayesinde aileler, çocuğa yaklaşım ve eğitime bakış açısı noktasında da ortak bir dil yakalayabilecekler. Anne ve babaların çocuklarıyla geçirecekleri kaliteli zamanlarının olması, çocukların bilişsel, ruhsal gelişimleri açısından çok önemli. Eğitim Takvimi’nde kaliteli zaman geçirme adına anne babalarımız ve çocuklarımız için oyunlar, etkinlikler, bilimsel içerikler ve değerlerle ilgili değerli ipuçları bulunuyor. Uygulamanın hem eğitimci arkadaşların hem velilerin hem de çocukların dünyasında yeni ufuklar açacağına canı gönülden inanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.