Öğrenciler 80 Ton Atık Topladılar

Öğrenciler 80 Ton Atık Topladılar
Menteşe Belediyesi ve Çevre Geliştirme Derneği’nin genç nesillere çevre bilincini aşılamak için ortaklaşa düzenlediği atık toplama yarışmasında,topladıkları...

Menteşe Belediyesi ve Çevre Geliştirme Derneği’nin genç nesillere çevre bilincini aşılamak için ortaklaşa düzenlediği atık toplama yarışmasında,topladıkları atıklar ile dereceye giren okullara ödülleriKonakaltıİskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile verildi.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Belediyesi olarak atıkların toplanması ve çocuklara çevre bilincinin kazandırılması amacıyla okullar arası atık toplama yarışması düzenlediklerini ifade ederek, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha yaşanabilir bir çevre bırakmanın yolu çevremizi korumak ve temiz tutmaktır. Atık Toplama Yarışması ile temel amacımız çocuklarımıza,temiz çevre algısını aşılamak ve çevre temizliğine genç yaşta önem vermelerini sağlamak. Bu anlamda yarışmaya katılan tüm okullarımıza teşekkür ediyor, dereceye girerek ödül almayı hak kazanan okullarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Gümüş’ün ardından söz alan Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Koç ise projenin önemine değinerek projede emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren okulların öğretmen ve öğrencilerine ödülleri Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Koç tarafındantakdim edildi.

Atık Toplama Yarışmasında 38 Ton atık toplayarak birinci olan Şifa Hatun Meslek Anadolu Lisesine dizüstü bilgisayar, bitkisel atık yağ kategorisinde 100 litre atık yağ toplayarak birinci olan 75. Yıl Fen Lisesi’ne Yazıcı ve 473 kilogram atık pil toplayan Yenice İlköğretim Okuluna da satranç oyun takımı hediye edildi.

Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.