Öğrenciler Dans ile Buluşuyor

Öğrenciler Dans ile Buluşuyor
SİNEM KORKMAZ- Zaya Dance Performance, isimli dans Stüdyosu Muğla’daki dans severlere hizmet vermeye devam ediyor. Muğla Menteşe’nin Kötekli Mahallesinde...

SİNEM KORKMAZ- Zaya Dance Performance, isimli dans Stüdyosu Muğla’daki dans severlere hizmet vermeye devam ediyor. Muğla Menteşe’nin Kötekli Mahallesinde 10 yılı aşkın süredir hizmet veren Zaya Dance, Üniversiteli öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.  Zaya Dance öğrencileri aldıkları eğitimin yanı sıra dans geceleriyle de pratik yaparak, yeteneklerini sergiliyorlar. Zaya Dans Stüdyosu üyeleri, dans etmeyi öğrenirken, aynı zamanda eğleniyor ve yetenekleri geliştiriyorlar. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri vakitlerini verimli geçirmek, soysal çevrelerini ve iletişimlerini genişletmek adına dans gecelerinde buluşuyorlar.

Dansın artık bir spor dalı olduğunu dile getiren Eğitmen Ataç Doğruyol; “Stüdyomuzda benim gibi bir çok eğitmen var. Asıl kurucumuz Zafer Çoşkkun. Dansın size faydalarından söz etmek isterim. Dans bir kere vücudunuz için, sağlıklı bir yaşam için olması gereken spor dallarından biridir. Spor dalı diyorum çünkü dans artık bir spor dalı ülkemizde. Türkiye Dans Federasyonu tarafından yarışmalar düzenleniyor. Dans o yüzden artık spor olarak biliniyor.” dedi.

Düzenledikleri dans geceleri hakkında bilgi veren Ataç Doğruyol; “Burada Zaya Dans Akademi’de alt katta özel dans gecesi salonumuz var. Üst katta kurslarımız, alt katta dans gecelerimiz oluyor. Tamamen dans gecesi konseptli bir mekan. Pazartesi ve Perşembe günleri 9.30’da dans gecelerimiz oluyor.  Çarşamba günleri de 9.30’da Leman Kültür’de dans gecelerimiz oluyor. Birde ekstradan Fethiye’ye gidiyoruz haftasonları. Pazar günü Fethiye’de. Dans geceleri, danslarda öğrenilenleri pratik yapma amaçlı. Öğrenilen hareketlerin iyice vücuda adapte edip, unutmamak için.  Çünkü öğretilen hareketlerin pratiği yapılazsa haliyle unutulur.  Bu pratiklerin yapılabilmesi için dans geceleri var. çok eğlenceli geçer, sosyal amaçta, çevre edinme amacıyla kişi için çok faydalıdır dans gecelerimiz.” İfadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1232 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.