Öğrenciler karnelerini evde aldılar

Öğrenciler karnelerini evde aldılar
2020-2021 eğitim öğretim yılına 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle başlayan öğrenciler, Covid 19 tedbirleri kapsamında 1. yarıyıl dönemi sonu karnelerini evde aldılar. Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere...

2020-2021 eğitim öğretim yılına 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle başlayan öğrenciler, Covid 19 tedbirleri kapsamında 1. yarıyıl dönemi sonu karnelerini evde aldılar. Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere karne sevinci yaşatabilmek için çevrimiçi karne töreni düzenlendi. Muğla Vali Yardımcısı Onur KÖKÇÜ’nün de katıldığı törende öğrenciler evlerinden çevrimiçi bağlantı ile aldıkları karnelerinin sevincini Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve öğretmenleri ile paylaştılar.

Sinem Korkmaz

Yarıyıl tatilinin başladığı 22 Ocak Cuma günü saat 12.00’de Vali Yardımcısı Onur Kökçü ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin katılımlarıyla, 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönem çevrimiçi kapanış töreni gerçekleştirildi. Çevrimiçi karne töreni 2020 Muğla eğitim videosu ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 2020’de yürütülen projelerin anlatıldığı eğitim videosunun ardından protokol konuşmaları yer aldı.

Muğla’da 791 okulumuzda, 151 bin 672 öğrenci ve 13 bin 714 öğretmenimizle 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sonlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre konuşmasında şu sözleri kaydetti: “Bizim 791 okulumuz var dedik; fakat uzaktan eğitim sürecinde, Muğla'daki kıymetli öğretmenlerim ve okul müdürlerimin de üstün gayretleriyle evleri bir okul olarak kabul ettik. Bu mantıkla çalışarak öğrencilerimizi birebir bu süreçte evlerinde takip ettik. Öğretmenlerimiz hızlı bir şekilde kendi değişim ve dönüşümlerini sağlayarak evlerini bir öğretmenler odası, bir sınıf haline getirerek evdeki masalarını, duvarlarını okul tahtası yaparak öğrencilerimize EBA’dan ulaşmaya çalıştılar.”

Uzaktan eğitime erişimde sıkıntı yaşayan öğrenciler için Vali Orhan Tavlı himayelerinde ve eğitimden sorumlu saygıdeğer Vali Yardımcımız Onur Kökçü’nün vizyonerliğinde, Muğla'da Sınırsız Eğitim Projesi başlattıklarına değinen İl Müdürü Töre “Bu proje kapsamında öncelikle uzaktan eğitime katılmada engeli olan çocuklarımızın mahalle mahalle, ev ev tespitini yaptık. Bu tespitlerden sonra ilçedeki kaymakamlarımız, ilçe müdürlerimiz ve Sosyal Vakıfların da yardımlarıyla tablet, televizyon gibi materyalleri eksik olan öğrencilerimize ilk önce bu materyalleri ulaştırıp engelleri ortadan kaldırmaya çalıştık. Türk Telekom'un da birebir takibiyle internet erişimi sağlayamayan çocuklarımızın problemlerini çözmeye çalıştık.” dedi.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da birçok dönüşüme imza attıklarını belirten Töre, “ İl Milli Müdürlüğü olarak online sınavlarımızı, yapay zeka tabanlı dijital materyallerimizi oluşturduk. Fakat ne yaparsak yapalım alanda bunu en verimli hale getirecek yine öğretmenlerimizdir. Bu süreçte öğrencileri birebir takip eden fedakâr öğretmenlerine çok çok teşekkür ediyorum. Muğla'da bir başarıdan söz ediyorsak bu başarının asıl sahibi öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimizdir.” dedi.

Velilere seslenen Töre, uzaktan eğitim sürecini birlikte yönettiklerini belirterek “Siz bizim en büyük paydaşımız oldunuz, bize çok büyük destek verdiniz. Anne babalığınızın yanı sıra sizlere devrettiğimiz eğitim bayrağıyla, öğretmenlik görevini de üstlendiniz. Bütün velilerimize sabrından, ilgisinden, hoşgörüsünden ve vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyor; saygılarımı, sevgilerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanının himayelerinde, Bilim Kurulu’nun kararıyla 15 Şubat 2021’de okulların açılacağını aktaran İl Müdürü Pervin Töre, öğrencilere kavuşacakları günü iple çektiklerini, bu süreçte öğrencilerin de okullarını çok özlediklerini belirtti. 3 haftalık tatil sürecinde, öğrencilerin dijital perhiz yaparak ekrandan uzak kalmalarını salık veren Töre, bu süreçte kitap okuma, spor, müzik gibi etkinliklerin yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da öğrencilerin evde aileleriyle birlikte 21. yüzyıl yaşam becerilerini kazanmalarına katkı sağlayan etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi.

Vali Yardımcısı Onur Kökçü ise konuşmasında,  “İlklerin yaşandığı yorucu bir eğitim öğretim dönemi geçirdik. Yöneticilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz eğitimin devamı konusunda büyük özveri gösterdiler. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu süreç bizlere birbirimizin kıymetini öğretti. İnşallah öğretmenlerimize, öğrencilerimize en kısa zamanda kavuşuruz.” dedi.

Ardından 13 ilçe Milli Eğitim Müdürünü temsilen Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, 791 okulu temsilen Menteşe Bayır Anadolu Lisesi Müdürü Hülya Yılmaz, tüm ilkokul öğretmenleri adına Datça Kazım Yılmaz İlkokulu Öğretmeni Nuran Seylan, tüm ortaokul öğretmenleri adına Milas Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu Öğretmeni Emel Yentürk Durum, tüm ortaöğretim kurumları öğretmenleri adına Köyceğiz Fen Lisesi Öğretmeni Zekiye Kemancı konuşma gerçekleştirdi.

Tüm öğrencileri temsilen, Dalaman Cumhuriyet İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Yağmur GÖNCÜ, Bodrum Bitez Gülümser Mehmet Danacı, Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Egehan Özkan ve Fethiye Şefika Tekin MTAL 9. Sınıf öğrencisi Buket Tekeli çevrimiçi törene katıldılar.

Bu haber toplam 326 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.