Öğrenciler “Maskeme Değil Gözlerime Bak” Dedi

Öğrenciler “Maskeme Değil Gözlerime Bak” Dedi
Neval ÇOLAK- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası için farkındalık etkinliği düzenlendi.Menteşe Emirbeyazıt İlkolu...

Öğrenciler “Maskeme Değil Gözlerime Bak” Dedi

Öğrenciler “Maskeme Değil Gözlerime Bak” DediNeval ÇOLAK- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası için farkındalık etkinliği düzenlendi.

Menteşe Emirbeyazıt İlkolu ‘nda gerçekleştirilen programda öğretmenler, öğrencilere löseminin ne olduğunu, bu hastalığa yakalandıklarında yalnız olmadıklarını, lösemi hastalarının taktıkları maskenin sebebini anlattılar.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Emirbeyazıt İlkokulu ikinci sınıf öğretmenleri Şaban Erdoğan, Nalan Karakış ve Fatma Bulut tarafından farkındalık etkinliği yapıldı. Emirbeyazıt İlkokulu bahçesinde 100 öğrenci maske takarak, “Maskeme Değil Gözlerime Bak”, “Yalnız Değilsiniz”, “Lösemi Değil İyilik Bulaşıcıdır” şeklinde slogan eşliğinde destek mesajı verdiler.

Öğrenciler “Maskeme Değil Gözlerime Bak” Dedi

Programı düzenleyen öğretmenlerden Şaban Erdoğan; “Emirbeyazıt ilkokulu olarak 2. sınıflarla 2-8 Kasım arası Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle bir farkındalık yaratmak istedik. Lösemiyi çocuklara tanıtmak, LÖSEV’in neden olduğunu ve lösemili çocukların nasıl bir durum içerisinde olduklarını anlatmak amacıyla yazılar yazdık, sloganlar bastık, şiirler okunduk. Hepsine maske dağıttık ve bu maskenin ne amaçla takıldığını öğrensinler. Bu maskeyi takan biriyle karşılaştıkları zaman o insanların yaşadığı rahatsızlığının bulaşıcı olmadığını farkına varsınlar istedik. Lösemi bulaşıcı bir hastalık değil. Her çocuğun yakalanabileceği bir hastalık. Tedavisi mümkün. Bizde bu durumları çocuklarımıza anlatmak için bu etkinliği düzenledik.” dedi.

“Çocuklarımızla Maskemizi Taktık, Farkındalık Yarattık”

Amacımız LÖSEV’in ne olduğunu anlatmak ve farkındalık yaratmak diyen 2. sınıf öğretmenlerinden Nalan Karakış ve Fatma Bulut; “Çocuklarımız Lösemi ile ilgili hiçbir şey bilmiyorlar. Bu hastalıkla ilgili hiç bir fikirleri yoktu. Biz bunu bir ders boyunca anlattık. LÖSEV’in  amacının ne olduğunu öğrencilerimize anlattık. Bu etkinliği neden yaptığımızı söyleik, bir gün onların, kardeşlerinin ya da çevrelerinden birinin de başına gelebileceğini belirttik. Öğrencilerimize bunun kötü bir şey olmadığını, aşılabileceğini söyledik. Böylece farkında olmalarını sağladık. Ailelerinin LÖSEV’e bağış yapabilecekleri ile ilgili de duyuru da bulunduk. Çocuklarımızın ailelerine de ulaşabileceğimiz bir ortam sağladık. Hepsi bugün çok heyecanlıydı. Bugün ailelerine eminim bu konuyla ilgili onlarda bilgi verecekler. Böylece 100 çocuk, 100 aile diye düşünürsek çok geniş bir kitleye bunu duyurmuş olacağız. Çocuklarımızla maskemizi taktık, farkındalık yarattık.” şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 1123 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.