Öğrenciler yeteneklerine göre mesleklere yönlendiriliyor

Öğrenciler yeteneklerine göre mesleklere yönlendiriliyor
Ortaca Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu, öğrencilerinin yeteneklerine göre mesleklere yönelmesini sağlamak amacıyla “Geleceğim İçin Bir Saatini...

Ortaca Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu, öğrencilerinin yeteneklerine göre mesleklere yönelmesini sağlamak amacıyla “Geleceğim İçin Bir Saatini Ayırır Mısın?” projesini uygulamaya koydu. 

Proje kapsamında öğrenciler ilk ziyaretlerini Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan’a gerçekleştirdi. Öğrencileri makamında kabul eden Kaymakam Erdoğan, projeyi çok beğendiğini dile getirdi. Erdoğan, öğrencilere hediye vererek, sorularını cevaplandırdı. Öğrenciler proje kapsamında ziyaretlerine Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Orhan Gürbüz ile devam etti.

Proje hakkında bilgi veren Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu Müdürü Önder Aktaş, okulun rehber öğretmeni Ersoy Coşun ile birlikte Holland’ın ilgi envanterini uygulayarak, öğrencileri ilgi ve isteklerine göre gruplara ayırdıklarını söyledi.

Topluma örnek olan mesleki alamda zirve yapmış kişilere projelerini anlatarak, randevu aldıklarını ifade eden Aktaş; “Öğrencilerin mesleklerin icra edildiği yerleri bizzat görüp, yaşayarak öğrenmeleri ve başarılı kişileri rol model almaları adına ziyaret edilen kişilerin eğitim hayatları, hayata bakışları konularında öğrencilerin soruları ile söyleşi ortamı oluşturmayı hedefledik” diye konuştu.

“Rehberlik çalışmalarının temelini oluşturacağız”

Meslek temsilcileri ile söyleşi yapan öğrencilerin ziyaretler hakkında sunum hazırlayacaklarını belirten Aktaş; “Ziyaretleri görselleri ile birlikte sınıf arkadaşlarına anlatarak bilgilendirme yapacaklar. Her grup bu işlemi bitirdikten sonra tekrar Holland’ın ilgi envanteri uygulanarak öğrencilerin proje öncesi ve proje sonrası analizi yapılacak. Proje sonuç raporu ise mezun olan öğrencilerin gidecekleri Ortaokul müdürlüklerine gönderilecek. Bu şekilde de öğrenciler için planlanacak rehberlik çalışmalarının temelini oluşturacağız” dedi.

Bu haber toplam 995 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.