Öğrencilerden Engelliler Günü Farkındalığı

Öğrencilerden Engelliler Günü Farkındalığı
Neval ÇOLAK- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında öğrenciler farkındalık yarattı. Muğla’nın Menteşe İlçesi Emirbeyazıt İlkokulu öğrencileri...

Neval ÇOLAK- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında öğrenciler farkındalık yarattı. Muğla’nın Menteşe İlçesi Emirbeyazıt İlkokulu öğrencileri engelliler gününde görme engelli bireyleri anlamak amacıyla gözlerini bağlayarak kahvaltı etkinliği düzenledi.

Öğrencilerden Engelliler Günü Farkındalığı

Emirbeyazıt İlkokulu 2. sınıf öğretmenleri, öğrencileriyle birlikte engelliler gününde farkındalık yarattı. Sınıf öğretmenleri Fatma Bulut ve Şaban Erdoğan; “İkinci sınıf öğrencilerimize, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nde bir farkındalık yaratmak amacıyla çocuklarımızın gözlerini bağladık. Kendimizde gözlerimizi bağladık ve birlikte kahvaltı yaptık. Görmeden kahvaltı yapmak, hayatı idame ettirmenin ne kadar zor olduğunu anladık. Engellilerin sorunları üzerinde konuştuk. Güzel oldu, farklı oldu. Bütün engellilerin engelleri aşması ve engelsiz bir dünya yaşamaları amacıyla yapılan faaliyetlerin çoğalmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kalplerimiz Engelli Olmasın”

Bütün engelli bireylerin yanında olduklarını dile getiren sınıf öğretmeni Nalan Karakış; “Muğla’da böyle bir seminer almıştım. Bunu öğrencilerime yaşatmak istedim. Görme engelli birinin bizim sıradan yaptığımız şeyleri hayatında ne kadar zor yaptığını o zaman anlamıştım. Çorba içmenin, ulaşmamız gereken bir yere gitmenin, günlük duş almanın, üstünü giyinmenin ve giyeceğin kıyafetin rengini seçmenin zorluklarını o zaman fark ettim. Bunlar gün içerisinde yaptığımız çok basit şeyler oysa ama onlar bunu o kadar zor yaşıyor. Eskiden üniversite hayatımda görme engelli bir oda arkadaşım vardı. Biz ona notları okurduk o dinleyerek çalışırdı ve arkadaşımız derslerinde yüksek not alırdı. Üniversiteyi dereceyle bitirmişti. Ondan çok etkilenmiştim. Bunu da öğrencilerimin anlamasını istedim. Çünkü hepimizin böyle bir oda arkadaşı olmayacak. En azından bunu küçük yaşta anlarlarsa ve karşılarına çıkan bir görme engellinin ne zorluklar yaşadığını anlarlar. Kaldırım taşlarına araçlarına şimdiki şoförlerimiz gibi park etmezler diye düşündüm. Bütün engellilerimizin yanındayız. Önemli olan kalplerimiz engelli olmasın.” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte gözleri bağlı şekilde kahvaltı eden öğrenciler görmemenin çok zor olduğunu sadece elleriyle hissedebildiklerini dile getirerek; “İstediğimiz yiyeceği gözlerimiz göremediği için bulamadık. Dünyamız karardı, çok kötü bir his. Eğer gözlerimiz göremeseydi çok üzülürdük. Biz bütün engelli kardeşlerimizin yanındayız ve onları çok seviyoruz.” ifadelerini kaydettiler.

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.