Öğrencilere Çevre Bilinci Öğretildi

Öğrencilere Çevre Bilinci Öğretildi
5  Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Milas Semiha Altunkan ilk öğretim okulunda 2,3 ve 4 sınıf öğrencilerine çevre konulu...

5  Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Milas Semiha Altunkan ilk öğretim okulunda 2,3 ve 4 sınıf öğrencilerine çevre konulu sunum gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Milas Belediyesi adına Çevre Temizlik Müdürü Naciye Demirkol,Sinem Kılıç,Maviyol A.Ş  ve Esan Eczacıbaşı A.Ş yetkilileri,  Okul öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Milas Belediyesi, Esan Eczacıbaşı A.Ş ve Mavi Yol A.Ş tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte öğrencilere çevre bilincini arttırma amaçlı bir takım sunumlar gerçekleştirildi.

Esan Eczacıbaşı A.Ş adına Çevre Mühendisi Ozan Çıtır tarafından hazırlanan çevre ve geri dönüşüm temalı çizgi film ve slaytlar öğrenciler tarafından dikkatle izlendi.Geri dönüşümün önemi,hangi maddeler çöp hangileri değildir,geri dönüşüm sayesinde elde edilen ve geri kazanılan enerjinin anlatıldığı sunum sonunda öğrencilere Esan Eczacıbaşı A.Ş tarafından hazırlanan küçük hediye çantaları dağıtıldı ve okul etrafına 10 adet ceviz ağacı dikimi yapıldı.

Çevre Mühendisi Ozan Çıtır etkinlik sonu yaptığı açıklamada ; Esan olarak Dünya Çevre Günü  ve Çevre Koruma Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladık.Sürdürülebilir madencilik anlayışı ile tüm faaliyetlerinde önce insan diyen Esan “Renkleri Koru” projesi kapsamında ise çeşitli sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu günde sosyal sorumluluk projesi kapsamında Semiha Altunkan İlk öğretim okulumuzda öğrencilerimize  Çevre Temalı sunum yaptık,ve okul bahçesine ceviz ağacı diktik.Her yıl Türkiye’de farklı lokasyonlarda binlerce ağaç diken Esan , Çevre Günü kapsamında hem çalışanlarına 800 adet ceviz fidanı dağıttı hem de tesisler içerisine dikim gerçekleştirdi.Önümüzdeki yıllarda da Okullarımızda eğitimler düzenleyerek çocuklarımızda çevre bilinci oluşturulmasına devam edeceğiz”dedi.

Bu haber toplam 778 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.