Öğrencilere ‘moda’ semineri

Öğrencilere ‘moda’ semineri
Milas Mesleki ve TeknikAnadolu Lisesi öğrencilerine, “Yedi Bölge Moda İçin El Ele” projesi kapsamında Modacı Hüseyin Küçük seminer verdi.Milas Halk...

Milas Mesleki ve TeknikAnadolu Lisesi öğrencilerine, “Yedi Bölge Moda İçin El Ele” projesi kapsamında Modacı Hüseyin Küçük seminer verdi.

Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı öğrencileri ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik seminer gerçekleştirildi.

Seminerde konuşma yapan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Er, “Bugün Yedi Bölge Moda İçin El Ele projesi için toplandık. İstanbul Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve okulumuzun ortak olduğu proje ülkemizin; İstanbul, Muğla, Mersin, Sivas, Erzurum, Van, Diyarbakır ve Trabzon illerindeki okullarımızda uygulanacaktır. Projemizin amacı; öğrencilerimizin sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan ‘Milli ve Manevi’ değerler konusunda farkındalık düzeylerini artırmak, diğer bölgedeki okullarla iletişim sağlamak, Türk kültürü ve geleneksel Türk kıyafetlerinin motiflerini, kumaş ve aksesuar zenginliğinin sektörde yer almasını sağlamak ve donanımlı gençler yetiştirme amacı ile bu proje yedi bölgede uygulama başlamıştır.

Bugün aramızda sektör temsilcisi olarak İstanbul’dan gelen Moda Tasarımcısı Hüseyin Küçük, deneyimlerini paylaşacaktır.” dedi.

Modacı Küçük, öğrencilere sektörle ilgili deneyimlerini anlattı. Proje kapsamında; Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı yöresel 5 çizime Modacı Küçük; çalışmalarıyla hayat verecek.

Hazırlanan yöresel kıyafetler, Milas’ta bahar aylarında düzenlenecek olan defile ile izleyicilerle buluşacak.

Bu haber toplam 683 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.