Öğrencilere Spor Kültürü ve Olimpik Eğitimi Verildi

Öğrencilere Spor Kültürü ve Olimpik Eğitimi Verildi
SİNEM KARAKAYA- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyeleri tarafından Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ) Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür...

SİNEM KARAKAYA- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyeleri tarafından Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ) Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından hazırlanan ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim’ programı Menteşe ilçesindeki ilkokulların 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Programa Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mutlu Uzun, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi ve Türkiye Spor Vakfı As Başkanı Bilal Porsun, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde gerçekleştirilirken Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde 9-11 yaş grubundaki ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen 45 dakikalık interaktif eğitim proje sunucusu Sibel Yazgan Tel tarafından verildi.

Öğrencilere Spor Kültürü ve Olimpik Eğitimi Verildi

Genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri hedeflenen projede, akademisyenler ve çocuk psikologları iş birliğiyle ilgili yaş gurubundaki çocukların ilgi ve algılamalarına uygun olarak sürekli geliştirilen sunumlar; spor, sağlık, beslenme, çevre duyarlılığı, insan vücudu, Olimpiyat Oyunları, spor dalları, spor kültürü ve ahlakı, Fair Play gibi konularda çocukların öğrenirken eğlenmelerini hedefleyen çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar ve renkli görsellerle işlendi.

Protokol üyelerine katılım belgelerinin verilmesinin ardından konuşma yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi ve Türkiye Spor Vakfı As Başkanı Bilal Porsun; “Pozitif bir etkinlik için bir aradayız. Bu etkinliklerde alınan belgeler çok önemli. Umarım gelecekte spora düşkün, sporu seven bir nesil olursunuz. Size bu imkânı sunan herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Katılımcılara teşekkür eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise; “ Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, onun gösterdiği hedefte geleceği kuran siz çocuklara şimdiden başarılar diliyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Sunumun ardından öğrencilere katılım belgeleri verilmesiyle program son buldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim Terbiye onayı ile Türkiye'de ilköğretim okullarına girme hakkına sahip tek proje olan OLİ, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünya çapında Olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dâhil edilmiş ödüllü bir proje olmakla birlikte 17 Şubat 2006 tarihinde hayata geçirilen proje ile şimdiye kadar 50’ye yakın farklı şehir ve 5000'den fazla devlet ve özel ilköğretim okulu ziyaret edilmiş; 2 milyonu aşkın öğrenciye ulaşılmıştır.

Bu haber toplam 478 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.