Öğrencilere TÜGVA Destekli Eğitim

Öğrencilere TÜGVA Destekli Eğitim
NEVAL ÇOLAK- NLP (Neuro Linguistic Programming) / Davranış Bilimci Fatih Abadi Muğlalı öğrencilerle bir araya geldi. Lise öğrencilerine, öğretmenlere...

NEVAL ÇOLAK- NLP (Neuro Linguistic Programming) / Davranış Bilimci Fatih Abadi Muğlalı öğrencilerle bir araya geldi. Lise öğrencilerine, öğretmenlere ve velilere odaklı verilen seminerde insan davranışının temellerini oluşturan yapıları tanıyıp nasıl çalıştığını ve ne şekilde geliştirilebileceği anlatıldı.

TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) destekli seminer Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi Şehit P. Asb. Kd. Bçvş. Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlendi. Programa, TÜGVA Muğla İl Temsilcisi İbrahim Ertaş, TÜGVA Muğla İl Temsilciliği Yönetim Kurulu, Turgut Reis Anadolu Lisesi, Şehit Mehmet Çetin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi, Kanunu Sultan Süleyman Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve velileri katıldı.

Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Abadi gerçekleştirdiği seminerde, beyin fonksiyonları (bilinçaltı, nöronlar, sinir sistemi, duygular ve modelleme), vücut dili (hareketler, mikro ifade, giyim ve aksesuar), sözel lisan (dil kalıpları, iç ses ve tonlama) bu parametrelerin mutluluk ve başarıya nasıl etkileri olduğunu anlatıldığı ‘Şahlanış Programı’ kapsamında katılımcılarla soru cevap tekniği ve kişiler üzerinde örneklendirmeli eğitim verdi. Programda öğrenciler, verimli çalışma, stresle başa çıkma, motivasyon, odaklanma gibi konular hakkında bilgi edindi.

Açılış konuşmasını yapan TÜGVA Muğla İl Temsilcisi İbrahim Ertaş; “Bugün burada TÜGVA Muğla İl Temsilciliği olarak sizleri misafir ediyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı hepinizden program sonrasında cephede savaşan kardeşlerimiz için, abilerimiz için dua istiyorum. Gazilerimize Allah şifa versin, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sözlerimi çok uzatmadan sizleri Fatih Hocamla baş başa bırakıyorum. Güzel bir program olması dileğiyle, hoş geldiniz.” Dedi.

Ebeveynlerin eğitimlere gelmesi geleceğimiz için parlak günlerin bizi beklediğini gösteriyor diyen NLP/ Davranış Bilimci Fatih Abadi; “İstanbul’dan büyük bir heyecan ile yola çıktık. Tıpkı her zaman, Türkiye’nin diğer illerine giderken olduğu gibi. Türkiye Gençlik Vakfı üzerinden bugün buraya geldik. İlk durağımız İzmir oldu sonra Uşak, sabahta yola çıkarak Muğla’ya geldik. Hiç dinlenmedik, hiç uyumadık diyebiliriz. Çünkü enerjimizi gençlerden alıyoruz. Gittiğimiz yerlerde bizi görünce, anlattıklarımızı öğrenip hayatlarında uygulayınca değişen, gülen gözlerden alıyoruz enerjimizi. Bugün burada katılım çok güzeldi. Özellikle velilerin burada olması bizi ayrı bir sevindirdi. Çünkü bir çocuk iki kanatla uçar. Bunlardan biri ebeveyn diğeri de okul, dış dünyadaki hayatı ve eğitimleri oluyor. Ebeveynlerin bu işe dâhil olması, eğitimlere gelmesi geleceğimiz için parlak günlerin bizi beklediğini gösteriyor. Bu hizmetlerimiz devam edecek. Davet edildiğimiz her yere Türkiye Gençlik Vakfı üzerinden gelmeye, gitmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Sözlerine Eğitimci Abadi şöyle devam etti; “Kişi kendine inandığında yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Bunun için kendinizi hep olumlu olarak motive edin. ‘Rağmen’ kelimesini çokça kullanın. Mesela, ‘her şeye rağmen yapabilirim’ şeklinde cümleler kurarak kendinizi motive edin ve yapacağınıza inanın.”

Eğitim, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Bu haber toplam 429 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.