Öğrencileri protokol karşılandı

Öğrencileri protokol karşılandı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler için otogarda karşılama etkinliği düzenlendi. Öğrenciler Menteşe Otogarında protokol tarafından çiçeklerle karşılandı.Yüz yüze eğitimin...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler için otogarda karşılama etkinliği düzenlendi. Öğrenciler Menteşe Otogarında protokol tarafından çiçeklerle karşılandı.

Yüz yüze eğitimin başlamışıyla birlikte tercihlerini Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi’nden yana kullanan öğrenciler, Otobüs Terminalinde Muğla protokolü tarafından çiçeklerle karşılandı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Gürleyik, AK Parti İlçe Başkanı Eray Çiçek, Muğla Otogarı'na gelen öğrencileri karşıladı.

Muğla'nın üniversite kenti olduğunu belirten MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek, "Bugünden itibaren artık bizim çocuklarımızsınız. Bugün ilk adımını attığınız uzunca bir yolu birlikte yürüyeceğiz. Muğla, insanların huzur içinde yaşadıkları güvenli bir kent. Üniversitemiz de bilginin sevgiyle bütünleştiği bir üniversite olarak barışın, sevginin ve dostluğun kalesi olmaya devam etmektedir." diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bu yıl 10 bin kontenjan ayrıldığına işaret eden Çiçek, 9 bin 150 öğrencinin yerleştirildiğini açık kalan kontenjanın ise ek yerleştirmelerle dolacağını vurguladı.

Çiçek, bu yıl bazı fakülte ve yüksekokullarda yeni bölümler açılarak ilk kez öğrenci alımı yapılacağını dile getirdi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş geleneksel hale gelen öğrenci karşılama töreninde Menteşe’nin öğrenciler için güvenli ve huzurlu bir kent olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl hepimiz için zor bir dönem oldu. Pandemi nedeniyle öğrenciler eğitimlerine uzaktan devam etmek zorunda kaldı. Okullarına gidemediler. Arkadaşlarından, hocalarından uzakta eğitim gördüler. Hepimiz için zor bir yıldı ama bugünleri de unutmadan geleceğe umutla bakmamız gerekiyor. Yeni bir eğitim öğretim yılı başladı. Öğrenci kardeşlerimize ve ailelerine hoş geldiniz diyorum. Menteşemiz modern, güvenli ve huzurlu bir kenttir. Öğrenim hayatınızda zaman geçtikçe iyi ki Muğla’yı tercih etmişiz diyeceksiniz. Anne babalarında gözü arkada kalmasın. Menteşe Belediyesi olarak kapımız her zaman öğrenci kardeşlerimize açıktır.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Çiçek ve protokol üyeleri otobüslerle gelen öğrenci ve ailelerine karanfil vererek bir süre sohbet etti. Öğrenciler ve aileleri, otogarda kurulan stantları gezerek görevlilerden bilgi aldı.

Öğrenciler ve aileleri, otogarda bekleyen üniversite ve belediyeye ait otobüslerle üniversite kampüsüne ücretsiz taşındı.

Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.