Öğrencilerle Geleceğe Tohum Atıldı

Öğrencilerle Geleceğe Tohum Atıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca desteklenen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  ve İzmir Ege Tarımsal Araştırma...

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca desteklenen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  ve İzmir Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen  "Kadın Eliyle Geleceği Korumak: Gen Bankası ile Buluşuyoruz” Projenin eğitim çalışmalarına Seydikemer’de devam edildi.

Proje kapsamında Seydikemer İlçesi Ortaköy Mahallesi ilk ve ortaokulu öğrencileri ile Merkez Şehit Gürcan Akan ve Merkez Ata okullarından 50 öğrenciye eğitim verildi. Eğitimde sunum yapan teknik personel Selma Erez, ülkemizde bitkisel genetik çeşitliliğin yüksek olduğu, yerel çeşitlerin önemi, gen bankası gen bankalarında genetik kaynakların nasıl muhafaza edildiği aktardı. Eğitime katılan öğretmen ve veliler ellerinde atalarından kalma tohumlar olduğunu bunlarında koruma altına alınması gerektiği, konusunu dile getirerek nasıl çoğaltılacağı ve muhafaza edileceği konularında bilgilendirildi.

Projenin ilk yılında kadın çiftçi ve öğrencilere yönelik eğitimlerin yanı sıra enstitüye 152 adet tohum ulaştırıldı. İkinci yılının eğitim çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülürken enstitüden temin edilen 8 yerel çeşit buğday tohumu öğrencilerle belirlenen demonstrasyon alanında ekilmek üzere Seydikemer İlçe Müdürlüğüne teslim edildi.

Bu haber toplam 462 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.