Okul Güvenlik Tedbirleri Konuşuldu

Okul Güvenlik Tedbirleri Konuşuldu
Okullar ve çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleri konulu toplantı gerçekleştirildi...Sakarya Orta Okulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe...

Okullar ve çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleri konulu toplantı gerçekleştirildi...

Sakarya Orta Okulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, ilçemizde görev yapan okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

İlk sunumu gerçekleştiren, İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur, İlçemizdeki eğitim güvenliğinin sağlanması konusunda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunarak, mevcut durum bilgilendirmesi yaptı. Hasan Onur, taşımalı eğitim sistemi, okul güvenliği, okul kantinleri, trafik kazası istatistikleri, risk grubuna giren okul çağı çocukları, okul eğitimleri, inşaat emlak/yatırımlar ve projeler konuları hakkında bilgilendirme yaparak, rakamsal veriler ve örneklerle sunumunu tamamladı.

İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur'dan sonra Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yavuz Yıldırım, güvenli okul, çocukların kendini korumaları ve kişisel güvenlikleri, rehberlik eğitimi, krize müdahale ekipleri eğitimleri ve mahremiyet duygusu geliştirme, okullarda şiddet ve zorbalığın önlenmesi, sosyal medya kullanımı, servis şoförleri ve personel eğitimi konularına değinip, bu konular hakkında öğrenci ve öğretmenlere verilen eğitimler ve konulara ilişkin düzenlenen konferanslar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapılan sunumlardan sonra açıklamalarda bulunan Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Okullar aynı zamanda tıpkı bir fabrika gibi, iş yeri gibi her türlü riski de içinde barındırıyor. Çocukların oyun çağında tavırları, hareketleri çok farklı. Öğrencinin hareket ettiği alanda, dersini gördüğü sınıfında gerek bireysel olarak, gerekse arkadaşlarıyla birlikte olduğu yerlerde, riskli alanları ne kadar azaltırsak ancak o zaman okul güvenliğini çözdüğümüzü ifade edebiliriz. Maalesef zaman zaman basında görüyoruz. İlçemizde olmasa da ülkemizde yaşanan nahoş hadiseler oluyor. İnsani olarak ve idari olarak alınması gereken tedbirler, denetimler eksiksiz yerine getirilirse bunların olmayacağını hepimiz biliyoruz. O yüzden fiziki koşulları itibariyle okullarımızdan başlamak üzere tedbirleri gözden geçirmek zorundayız.

Taşımalı eğitim denetimleri kolluk kuvvetlerimiz tarafından yapılıyor. Diğer taraftan da bu hizmeti veren servis sağlayıcıları ve şoförlere yönelik olarak da bilgilendirici eğitimler devam ediyor.

Okullarımızın çevresindeki iş yerleri, çocuklara satılması yasak olan ürünlerin satılmaması ya da bir internet kafenin eğitim öğretim saatleri içerisinde kafeye öğrenci almaması gibi denetimler sağlanacak. Devamsızlıkların takip edilmesi de çok önemli. Bu noktada hem okul idareleri hem velilerimiz sürekli iletişim halinde olurlarsa bu konuyu çözmemiz mümkündür” dedi.

Konuşmalardan sonra okul müdürleri ve okul aile birliği başkan ları istek, dilek ve şika yetlerini dile getirdiler.

Bu haber toplam 375 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.