OKUL MÜDÜRÜNDEN ATÖLYESİNDE YANGIN SEFERBERLİĞİ

OKUL MÜDÜRÜNDEN ATÖLYESİNDE YANGIN SEFERBERLİĞİ
Muğla’nın Menteşe ilçesi Yeşilyurt İlkokulu Müdürü Reis Songur, kentte başlayan orman yangınları ile mücadeleye destek olmak için AFAD gönüllüsü oldu. Kendi makineleriyle kurduğu atölyede 10 gündür aralıksız çalışan...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yeşilyurt İlkokulu Müdürü Reis Songur, kentte başlayan orman yangınları ile mücadeleye destek olmak için AFAD gönüllüsü oldu. Kendi makineleriyle kurduğu atölyede 10 gündür aralıksız çalışan Songur, yangın ekiplerinin kullandığı 750 kürek, 680 tırmık, 270 kazmanın montaj, bakım ve onarımını yaptı.

Afet bölgelerinde yaraların sarılması için gösterilen çabalarda öğretmenler, ilk günden bu yana ön saflarda yer alıyor. Türkiye’nin her yerinden, her kesimden pek çok kişinin gücünün yettiğince destek olduğu çalışmalara Yeşilyurt İlkokulu müdürü Reis Songur da yangına müdahale eden ekiplerin kullandığı araç gerecin bakım ve onarımını yaparak katılıyor.

OKUL MÜDÜRÜNDEN ATÖLYESİNDE YANGIN SEFERBERLİĞİ

MONTAJ, BAKIM VE ONARIMI YAPIYOR

Yangınla mücadeleye destek için AFAD gönüllüsü olan Songur, kendi makineleri ile kurduğu atölyede 10 gündür aralıksız çalışıyor.

Songur, çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ve hayırseverlerden merkeze ulaşan tırmık, kazma ve kürek gibi aletlerin montaj, bakım ve onarımını yapıyor.

AFAD yardım toplama ve destek merkezi ve Belediye yardım toplama alanında çalışan müdür Songur, bugüne kadar yangın ekiplerinin kullandığı 750 kürek, 680 tırmık, 270 kazmanın montaj, bakım ve onarımını yaptı.

OKUL MÜDÜRÜNDEN ATÖLYESİNDE YANGIN SEFERBERLİĞİ

Yeşilyurt İlkokulu Müdürü Reis Songur

EKİPLERİN YANINDA

Böyle bir dönemde herkesin yapabileceği işler olduğunu belirten Songur, “Yangın bölgesine malzeme götürürken bazı gereçlerin sağlamlaştırılması gerektiğini fark ettim. Köy çocuğuyum. Elimden birçok iş geliyor. Montaj ve tamir için malzemelerim de vardı. Hemen makinelerimi getirip atölyemi oluşturdum. Yanan gereçlerin saplarını değiştirip tekrar kullanıma hazır hale getirdim. Şimdi de AFAD yardım toplama ve destek merkezinde veri girişi yapıyorum. Gelen yardımları indirip yüklerken forklift kullanıyorum. Ne konuda destek verebilirsem ekiplerin yanında olmaya devam edeceğim.” dedi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe  AFAD yardım toplama merkezini ziyaret ederek afetin başladığı ilk günden bu yana gönüllü olarak AFAD ‘a destek veren öğretmenlere ve tüm çalışanlara teşekkür etti. Ülkemizde bir çok noktada meydana gelen orman yangınlarıyla milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde topyekün mücadele edildiğini dile getiren İl Müdürü Çay, yaptığı çalışmalar için Okul Müdürü Reis Songur’a teşekkür ederek,  ” İşte o ruh bu ruh! Yangınların söndürülmesinde ve yaraların sarılmasında sahada canla başla mücadele veren tüm ekiplerimize; gönüllü olarak çalışmalara destek veren okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 426 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.