Okul Sporları Online Satranç Turnuvaları başlıyor

Okul Sporları Online Satranç Turnuvaları başlıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığınca Okul Sporları Online Satranç Turnuvaları düzenlenecek.Okul çağındaki çocukların tüm Dünya'yı etkisi altına alan Covid-19 pandemi sürecinin olumsuz etkilerinden kurtulmaları, vakitlerini en güzel...

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Okul Sporları Online Satranç Turnuvaları düzenlenecek.

Okul çağındaki çocukların tüm Dünya'yı etkisi altına alan Covid-19 pandemi sürecinin olumsuz etkilerinden kurtulmaları, vakitlerini en güzel şekilde değerlendirmeleri ve gelişimlerine katkı sunmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca Okul Sporları Online Satranç Turnuvalarının düzenlenmesine karar verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Santranç Federasyonu ve Ana Sponsor Türkiye İş Bankası’nın işbirliğinde 81 il genelinde gerçekleştirilecek il seçmeleri, yarı final ve Türkiye finali turnuvalarının yarışma yönergeleri belirlenen takvim doğrultusunda Okul Sporları Daire Başkanlığı’nın ve Santranç Federasyonunun resmi web sayfalarından ve il temsilcilikleri sayfalarından yayınlanacak.

Yayınlanan yönergede yer alan hususlar çerçevesinde her kademedeki öğrenci sporcular belirtilen internet sayfaları üzerinden açılacak online kayıt formunu doldurarak 30 Mart 2021 tarihine kadar İl Seçmeleri turnuvalarına katılmak için başvuruda bulunabilecek. Turnuva yönergelerine İl Temsilciklerinin web sayfalarından ulaşabilecek.

Santranç Federesyonu tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Turnuvaya katılmak isteyen sporcular www.chess.com adresinden ücretsiz olarak kullanıcı adı oluşturduktan sonra veya var olan kullanıcı adları ile

Sporcuların, chess.com’a üye olurken kullanıcı adlarının, gerçek isim - soyisimden oluşması ve isteyen sporcuların ilave olarak sadece rakam kullanmaları gerekmektedir. Daha önceden chess.com üyeliği bulunan sporcuların ise chess.com profillerine gerçek isim ve soy isimlerini yazmaları gerekmektedir.

İl Seçmeleri turnuvaları sonunda her kategori ve cinsiyette ilin katılım sayısına göre yüzde 10’luk başarı dilimine giren öğrenciler  yarı final turnuvalarına katılmaya hak kazanacaktır. Yarı final turnuvaları neticesinde ise Türkiye finallerine katılmaya hak kazananların listesi belirlenerek ayrıca ilan edilecektir. Final Yarışması sonunda derece elde eden öğrencilerin okullarına ve sporculara Türkiye İş Bankası tarafından çeşitli teknoloji ödüller verilecektir.”

Bu haber toplam 315 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.