Okul sporları Rafting 1. Bölge Yarışları yapıldı

Okul sporları Rafting 1. Bölge Yarışları yapıldı
Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Okul Sporları Rafting 1. Bölge Yarışları’ Muğla'da yapıldı. Muğla’nın Ortaca ilçesinde...

Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Okul Sporları Rafting 1. Bölge Yarışları’ Muğla'da yapıldı. Muğla’nın Ortaca ilçesinde düzenlenen müsabakalara 120 sporcu katıldı.

Sinem Karakaya

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları faaliyet programında yer alan Rafting 1. Grup müsabakalarının 5 ilden 120 sporcunun katılımıyla açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Ortaca’nın Dalyan Mahallesi'nde düzenlenen yarışlarda Muğla, Aydın, Düzce, İstanbul ve Mersin'den 120 sporcu mücadele etti. Yarışmalarda, karma kategorisinde Düzce Cumayeri Çok Programlı Lisesi, kızlarda ve erkeklerde Muğla Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi birinci oldu.

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Şube Müdürü Nuri Kılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Ortaca Belediye Başkan Vekili Bülent Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Sedat Özdemir, Ortaca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Sözgen, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen ödül töreninde, ilk dört sırayı alan takımlara madalya ve katılım belgeleri verildi.

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, spor ile turizmi bölgede iç içe yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Bölgedeki iklimin her türlü doğa sporu yapmaya elverişli olduğunu belirten Fikret Yardımcı, “Doğa sporları, 600 milyon dolarlık dev bir sportif turizm. Şu anda Avrupa soğuklar ile boğuşurken bizim ülkemizde yazı yaşadığımız alanlar ve muhteşem bir kamp alanı var. Burada suyun getirdiği bereketle su sporları merkezi ve kamp merkezi olma yolunda inanılmaz bir bölgedeyiz. Bu avantajımızı çok güzel değerlendirebiliriz” dedi.

Bölgede turizmin 12 aya yayılabilmesi için sporun büyük önemi olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Muğla’nın ikliminin her türlü doğa sporu yapmaya elverişli olduğunu belirterek sporculara başarılar diledi.

Bu haber toplam 447 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.