OKUL YOLU ÇİLESİ

OKUL YOLU ÇİLESİ
mikail zeybek---Muğla genelindeki okullar Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime açıldı. Öğrenciler hasret kaldıkları yüz yüze eğitime başlamanın heyecanını yaşarken, Milas’taki Fatih İlkokulu’na giden yolların...

mikail zeybek---Muğla genelindeki okullar Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime açıldı. Öğrenciler hasret kaldıkları yüz yüze eğitime başlamanın heyecanını yaşarken, Milas’taki Fatih İlkokulu’na giden yolların hali içler acısı. Veliler, okul yolunun öğrencilerin ulaşması için elverişli olmadığını belirti, duruma isyan etti. Okul çevresindeki yolların kazılıp öylece bırakılmasına tepki gösterdi, yetkilere seslendi. Kış aylarında, yağmurda, çamurda öğrencilerin okula gitmekte zorluk çekeceğini ifade eden veliler, yolların bir an önce yapılmasını istedi.

Koronavirüs salgını yüzünden uzaktan eğitim gören öğrenciler, yüz yüze eğitim için okula başladı. Bu kapsamda, Muğla genelindeki okullarda yüz yüze eğitim için pandemi tedbirleri alındı. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Muğla’da 789 okulda, 13 bin 653 öğretmen, 154 bin 532 öğrenci sınıflarına döndü. Ancak, Milas’ın İsmetpaşa Mahallesindeki Fatih İlkokulu’na giden yollar çalışma yapılması için kazıldı, öylece bırakıldı. Okul yollarının son durumunu gören veliler isyan etti. Yetkilere yolların yapılması için müracaat etti,  herhangi bir cevap alamadı.

KAZIP BIRAKIYORLAR

Öğrencilerinin okula ulaşımının zor olduğunu kaydeden öğrenci velisi Cüneyt Özkan, “Eğitim öğretim yılımız bütün çocuklarımıza hayırlı olsun. Benim mahalleden Fatih İlkokuluna giden yolların hali içler acısı. Bu çocuklar kışın yağmurda, çamurda nasıl gidecek, çok merak ediyorum. Diyecek bir lafım yok herkesi vicdanıyla baş başa bırakıyorum. Yolda arabalar zor gidiyor, çocuklar da gidemiyor. Kış gelince daha zor olacak. Yetkilere sesleniyorum;  Bir an önce okul yolunun yapılmasını istiyorum. Yolları kazıp öylece bırakıyorlar,  mahalle de aynı. ‘Yapılacak’ diyorlar ve ilgilenmiyorlar. Biz de artık bıktık. Sadece okulun çevresi yolu yapılsın. Öğrencilerimiz daha rahat okula gelip gitsin. Mahallemizin sokakları kazıp bıraktılar, kaç aydır yapılmıyor. Vatandaş olarak yetkililerin bu tip durumları takip etmelerini istiyoruz.” dedi.

ESKİ YOLARI ARAR OLDUK

Fatih İlkokulunun yollarının içler açısı hali sosyal medyada da paylaşılarak, tepki gösterildi. Yapılan paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi: “Yol ralli yolu gibi. 2022’nin sonlarına doğru yaparlar. Ben fotoğraf çekmeye kalksam Milas’ın bütün yollarını çekerim. Belediye her sene yol yapıyor. Eski yollara kötü diyorduk. Şimdi eski yolları arar olduk. Yazık valla.”

Bu haber toplam 608 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.