Okullar açıldı, veliler tedirgin

Okullar açıldı, veliler tedirgin
31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle başlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılı, 21 Eylül itibariyle aşamalı ve seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitimle başladı....

31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle başlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılı, 21 Eylül itibariyle aşamalı ve seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitimle başladı. İlk hafta uyum eğitimi uygulanacak olan okullarda, veliler okul bahçelerinde bekleyerek çocuklarını yalnız bırakmadı. Coronovirüs dolayısıyla endişeli olan veliler, “Pandemi çocukların geleceği ile oynadı” dedi.

Okullar açıldı, veliler tedirgin

Sinem Korkmaz

Muğla’da anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitimle 2020-2021 eğitim öğretim yılına başladı. Bu kapsamda Muğla’da 291 resmi okul ve 31 özel okul olmak üzere toplam 322 ilkokulda, 12 bin öğrenci, 577 öğretmeniyle ders başı yaptı. Aynı zamanda 63 bağımsız anaokulu ile bünyesinde okul öncesi sınıfı bulunduran 299 okul olmak üzere toplam 362 anaokulu 7611 öğrenci ve 866 öğretme ders başı yaptı. Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin katılımıyla Atatürk İlkokulunda yeni dönem zili çalarken, öğretmenler ve öğrenciler yeni dönem için gökyüzüne balonlar uçurarak, şarkılar söyledi. Çocukları ilk okul gününde yalnız bırakmayan veliler okul bahçelerin doldururken, pandemi dolayısıyla endişeli olduklarını belirtti. Ülke genelinde yaşanan pandeminin çocukların geleceği ile oynadığını söyleyen veliler, “çocuklarımız çok küçük, virüsten etkilenirler diye çok korkuyoruz” dedi.

Endişeleri olduğu halde yüz yüze eğitimin daha verimli olacağını söyleyen veli Ezgi Tıraş, “Yüz yüze eğitimin başladığına sevindiğimiz kadar endişeliyiz de. Çocuklarımız henüz çok küçük ve virüsten etkilenmelerinden herkes kadar biz de korkuyoruz. Öğrenim veren öğretmenlere çok güveniyoruz. Çok dikkatli ve konu hakkında çok hassaslar. Bu durum bizi biraz rahatlatıyor. Çünkü ne olursa olsun çocuklar küçük olduğu için biz evde onlara ne kadar bir şeyler öğretip tembih etsek de mutlaka çocuklar dediklerimize bire bir uymayabiliyor. Öğretmenlerinin bilinçli olması bizim için çok büyük avantaj. Yüz yüze eğitimin başlamasından mutluyuz bu anlamda. Çünkü okul ortamını bilmeyen, öğrenime yeni başlayan çocukları televizyon başında tutarak bir eğitim temeli oluşturmak çok zor olurdu. Biz evde elimizden geldiğince çocuklarımıza eğitim vermeye çalışıyoruz fakat tabi ki okulda ki öğretmenin yerini tutamayız” dedi.

Bu haber toplam 918 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.