Okullara hijyen koşulu

Okullara hijyen koşulu
Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Covid-19 salgını tedbirleri doğrultusunda,  sağlık ve hijyen koşullarını gerçekleştiren okullara,...

Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Covid-19 salgını tedbirleri doğrultusunda,  sağlık ve hijyen koşullarını gerçekleştiren okullara, “Okulum Temiz Sertifikası” verilecek.

Haber Merkezi

Okulların 2020-2021 eğitim öğretim yılına daha sağlıklı bir ortamda girebilmesi için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Covid-19 salgını tedbirleri doğrultusunda,  sağlık ve hijyen koşullarını gerçekleştiren okullara, “Okulum Temiz Sertifikası” verilecek.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,  “Bilim Kurulu tarafından alınan tavsiye kararları doğrultusunda 2020-2021 eğitim öğretim yılı, 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitim ile başlayacak ve 21 Eylül 2020 tarihinden itibaren aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime geçilecek. Öğrencilerimizin daha hijyenik, sağlıklı ve güvenli bir okul ortamında eğitim görmesi adına Müdürlüğümüzce gerekli olan tüm tedbirleri alıyoruz. Öğrencilerimizin evlerinden çıktıkları andan itibaren, okul servislerinden başlayarak okula nasıl geleceklerini, sınıfa ne şekilde gireceklerini, sınıfta nasıl oturacaklarını, olası senaryolarda ne gibi önlemler alacağımızı aşama aşama planlıyoruz” ifadelerine yer verildi.

“HER BİR OKULUMUZU HİJYEN KALİTE STANDARDINA ULAŞTIRACAĞIZ”

Okulların hijyen kalite standardına ulaştıracaklarını söyleyen Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre, “Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme İş Birliği Protokolü' imzalandı. Protokol kapsamında Muğla’da tüm eğitim kurumlarına ‘Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu’ gönderdik. Okullarımız, öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği için yapılması gereken çalışmaları kılavuza göre tamamlayacaklar. Yapılan çalışmaları yerinde denetleyerek her bir okulumuzu hijyen kalite standardına ulaştıracağız ve ‘Temiz Okul Sertifikası’ sahibi yapacağız. Müdürü yardımcılarımız ve şube müdürlerimiz ile konuyla ilgili planlama ve değerlendirme toplantısı yaparak bu yönde yol haritamızı belirledik” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamaları doğrultusunda yeni eğitim öğretim yılının 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitimle başlayacağını hatırlatan Töre, "31 Ağustos tarihinde başlayacak olan uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimiz, TRT EBA TV kanallarından, EBA portalından ve canlı sınıf uygulamalarından kendi öğretmenleriyle canlı dersler yapacaklar” dedi.

Bu haber toplam 538 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.