Okutur; “Türkiye terör belasını mutlaka atlatacaktır”

Okutur; “Türkiye terör belasını mutlaka atlatacaktır”
Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletme Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, İstanbul’da yaşanan terör saldırısını kınadı....

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletme Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, İstanbul’da yaşanan terör saldırısını kınadı. Okutur; Ülkemizin fedakar, cefakar polisi, askeri, tüm güvenlik güçlerinin ve halkımızın başı sağ olsun.” dedi.

DOKTOB Başkanı Okutur, İstanbul Beşiktaş’ta Çevik Kuvvet polislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınadı.

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne güzel, verimli ve zengin kaynaklara sahip Türkiye’nin daima dış güçlerin hedefinde olduğunun altını çizen DOKTOB Başkanı Okutur, “Eğitim ve ekonomik alanda kalkınmamız her zaman engellenmek istenmiştir. 1950 yılından sonra eğitim alanında istenilen reformlar yapılarak bilinçli, kültürlü ve çalışkan nesil yetiştirilemedi. Yıllarca ekonomide istenilen Turizm, Sanayi ve Teknoloji yatırımları yapılamadı. Türkiye’miz neticede fakir ve az gelişmiş ülkeler sınıfında kaldı. Ekonomi ve kültürel kalkınmasını yapamayan toplumların her zaman terörden beslenen ülkelerin tehdidi altında olduğu bir gerçektir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşanan terör katliamlarının Dünya’ya anlatılmasının önemini vurgulayan Okutur; “Terör olaylarında kan, kin, nefret ve gözyaşı vardır. Bunun çözümü vatan sevgisi, toplumsal barış, hukuk, adalet, eğitim, kültürümüze sahip çıkmak, paylaşmacı birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bunun için ülke kalkınmamızı sağlamak ve teröre destek veren ülkelerin halklarına yazılı, görsel basın aracılığıyla Türkiye’de oynanan terör katliamlarının açık bir şekilde diplomatlarımız, müşavirliklerimiz, turizm kuruluşlarımız ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız tarafından anlatılması gerekir. Ülkemize turist olarak gelen ülkelerin insanlarıyla konuştuğumuzda hepsi Türkiye’deki terörün vahşetini kınıyorlar ve ‘’Biz Türkiye’ye gelmeye devam edeceğiz’’ diyorlar. Demek ki acılarını kendi içimizde yaşarken, bu vahşeti yapanları halklarına iyi anlatırsak terörün yavaş yavaş sona ereceğini görebiliriz. Türkiye bu terör belasını da mutlaka atlatacaktır. Ülkemizin fedakar, cefakar polisi, askeri, sivili; tüm güvenlik güçlerinin ve halkımızın başı sağ olsun, yakınlarına sabırlar versin.” dedi.

Bu haber toplam 898 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.