OKYAY TİRLİ’DEN MUSKİ GENEL MÜDÜRÜNE TEPKİ

OKYAY TİRLİ’DEN MUSKİ GENEL MÜDÜRÜNE TEPKİ
Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Okyay Tirli, geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yaparak kuraklığa karşı vatandaşlara tasarruf çağırısında bulunan Muğla Su...

Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Okyay Tirli, geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yaparak kuraklığa karşı vatandaşlara tasarruf çağırısında bulunan Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen’e yazılı cevap verdi. Tirli, “Sizlerin şikâyet etme lüksünüz olmamalı” dedi.

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, geçtiğimiz günlerde Muğla’da kuraklığın ciddi seviyelere geldiğini ifade ederek vatandaşlara suyun tasarruflu kullanılması uyarısında bulunmuştu.

Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Okyay Tirli, yazılı basın açıklaması yayımlayarak sorumlunun MUSKİ Genel Müdürü olduğunu ve şikâyet etme lüksünün olmadığını dile getirdi.

Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Okyay Tirli yayımladığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“MUSKİ GENEL MÜDÜRÜ SORUMLUSUNUZ”

“Sayın Müdürüm basın açıklamanızı okudum sizlerin şikâyet etme lüksünüz olmamalı. Küresel ısınma aniden gelmedi yıllardır söylüyoruz biz su zengini bir ülke değiliz. İklim değişikliği sıcaklık yaratıyor doğal olarak sıcaklıkta kuraklık yaratmaktadır. Sizler önlemleri almalısınız. Muğla’da acilen iklim bazlı tarıma yönelmek zorundayız. Sizde ifade ediyorsunuz ki su tüketiminin yüzde 74 tarımsal sulama olarak kullanılmaktadır. Vahşi sulamayı terk etmek zorundayız. Acilen suyumuzun tasarruflu kullanılması için çalışmalar yapmak zorundasınız. Arıtma sularını denize değil geri kullanıma kazandırmalısınız. Kanal sularımızın temiz kullanılır olmadığını biliyoruz ilgili kurumlarımızla denize akan bu sularımızı kullanmak için biyolojik arıtmadan geçirerek tarım be bahçe sulamada kullanmak zorundayız. Fethiye, Marmaris ve Bodrum’da ayrı ayrı ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşları ile çalıştay yapmanız size kolaylık sağlayacaktır.”

Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.