Ölüm bulvarında can pazarı

Ölüm bulvarında can pazarı
Milas’ta sık sık kazaların meydana geldiği Halil Bey Bulvarı’nda 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 5 kişi yaralandı 1 kişi ise öldü. Milas çevre yolunun şehir dışına alınması gerektiğinin altını çizen Milaslılar,...

Milas’ta sık sık kazaların meydana geldiği Halil Bey Bulvarı’nda 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 5 kişi yaralandı 1 kişi ise öldü. Milas çevre yolunun şehir dışına alınması gerektiğinin altını çizen Milaslılar, Halil Bey Bulvarı’nın adeta ölüm bulvarı halini aldığına belirterek, bulvarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), yol çizgisi, kasist gibi kazaları önleyici uygulamaların acilen devreye sokulmasını istedi.

 Haber: Volkan Yıldız

Milas’ta Halil Bey Bulvarı’nda zincirleme kaza meydana geldi. Edinilen bilgiye ve iddiaya göre; sürücü Dündar Çoban idaresindeki 48 LZ 887 plakalı kamyonet, ilk önce bulvar üzerinde seyir halindeyken aynı yönde ilerleyen sürücü E.B. yönetimindeki 48 GP 651 plakalı otomobille çarpıştı. Ardından kontrolden çıkan kamyonet, ana yola giriş yapan sürücü Ö.Ö. yönetimindeki 44 LJ 588 plakalı otomobille çarpıştı. Hızını alamayan kamyonet, yol kenarındaki alışveriş mağazasının tabelasına ardından da park halindeki motosiklete çarparak durabildi.

 FECİ KAZANIN BİLANÇOSU: 5 YARALI, 1 ÖLÜ

Kazada savrulan tabela, park halindeki 35 AK 4428 ve 48 U 4721 plakalı otomobillerde maddi hasara sebep olurken yaya H.Ö.’nün de hafif yaralanmasına neden oldu.

Feci kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada yaralanan Dündar Çoban, Ö.Ö., N.K., F.K., H.D. ve yaya H.Ö. ilk müdahalenin ardından hastanelere getirilerek tedavi altına alındı.

Kazada ağır yaralanan kamyonetin şoförü Dündar Çoban’nın ise hastanede yaşamını yitirdi.

Trafik polisleri 5 kişinin yaralanmasıyla ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan zincirleme kazayla ilgili soruşturma başlattı.

 ÖNLEYİCİ TEDBİRLER DEVREYE ALINMALI

Son yıllarda sık sık ölümlü yada yaralanmalı kazaların yaşandığı bulvarı, “ölüm bulvarı” olarak nitelendiren Milas halkı, kazaları önleyici tedbirlerin acilen devreye sokulmasını istedi.

Şehir içinden geçen bulvardaki hız limitinin 50 olduğunu ancak birçok sürücünün bu hız limitine uymadığını dile getiren vatandaşlar, “Bulvarda 50 km ile seyredince diğer sürücülerden bile tepki alıyorsunuz. Bulvarda belirlenen hız limitine uyan yok! Bulvardaki hız denetiminin sağlanması gerekiyor. Yaya ve araç girişine açık olan bulvarda yüksek hızla birlikte kaza kaçınılmaz oluyor. Daha öncede ölümlü ve yaralamalı kazalar burada çok can yaktı.” diye konuştu.

 EDS KISA VADEDE ÇÖZÜM OLABİLİR

Bulvardaki yol çizgilerinin bile silindiğine vurgu yapan vatandaşlar, kazaların önlenmesi için önlemlerin acilen alınmasını isteyerek, Elektronik Denetleme Sistemi’ni gündeme getirdi.

Bulvardaki hız limitinin aşılmamasıyla kaza riskinin önemli ölçüde azalabileceğini kaydeden vatandaşlar, trafikte kural ihlali yapan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile geliştirilen bir sistem olan EDS’nin çözüm olabileceğini savundu.

 ÇEVRE YOLU PROJESİ YENİDEN GÜNDEMDE

Şehir içinden geçen Milas çevreyolunun şehir dışına taşınmasını kapsayan yeni Milas Çevre Yolu Projesi’ni hatırlatan vatandaşlar, maden taşıyan kamyonların ve TIR’ların yarattığı trafik yükünün de hesaba katıldığında yeni çevre yolu projesinin acilen yapımına başlanmasını talep etti.

Bulvardaki riskleri ortadan kaldıracak tek çözümün yeni çevre yolu projesi olduğunu ifade eden vatandaşlar, şehir içinden geçen şuan ki çevre yolunun kimseye bir faydası olmadığı gibi birçok can kaybına ve yaralanmaya sebep olan kazalara davetiye çıkardığına vurgu yaptı.

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.