Ölüm kavşağı meclise taşındı

Ölüm kavşağı meclise taşındı
İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Ula ilçesine bağlı Çıtlık Mahallesi'nde bulunan Gökova-Köyceğiz Karayolu ile ilgili olarak meclise soru önergesi...

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Ula ilçesine bağlı Çıtlık Mahallesi'nde bulunan Gökova-Köyceğiz Karayolu ile ilgili olarak meclise soru önergesi verdi. Milletvekili Ergun, soru önrgesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Ula ilçesine bağlı Çıtlık Mahallesi'nde bulunan Gökova-Köyceğiz Karayolu ile ilgili olarak meclise soru önergesi verdi. Halk arasında ölüm yolu olarak anılan ve birçok vatandaşın ölümüne neden olan 'ölüm kavşağı'nı Milletvekili Ergun, soru önergesi vererek meclise taşıdı. Ergun soru önrgesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, soru önergesinde şu ifadeleri kullandı, “Muğla ilimizin Ula ilçesine bağlı Çıtlık Mahallesi’nde bulunan 400-03K.K. numaralı Gökova-Köyceğiz Karayolu’nda sürekli olarak trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu kazaların tamamına yakını maddi hasarlı kazalar iken, meydana gelen ölümlü kazalarda şimdiye kadar 27 vatandaşımız hayatlarını kaybetmiştir. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız, söz konusu yol üzerindeki kavşakta bundan sonra ortaya çıkacak kaza risklerinin minimize edilebilmesi ve insanların tehlikesiz bir şekilde karşıdan karşıya geçebilmeleri için alt geçit yapılmasını talep etmektedirler. Bu sebeple, şimdiye kadar ilgili kurumlara çok sayıda başvuru yapılmış olmasına rağmen talepleri hala karşılanmamıştır. Şimdiye kadar yaptıkları başvurular dikkate alınmayan Çıtlık Mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımız, alt geçit taleplerini imza kampanyasına dönüştürmüş ve başta CİMER olmak üzere, Karayolları Genel Müdürlüğü, Muğla Valiliği, Ula Kaymakamlığı ve Karayolları Şube Müdürlüğü’ne iletmişlerdir”

Milettvekili Ergun'un Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun cevaplandırması amacıyla meclise sunduğu soru önergesi şöyle:" Bakanlığınız tarafından, Çıtlık Mahallesi’nde bulunan 400-03K.K numaralı Gökova-Köyceğiz Karayolu üzerindeki kavşağa alt geçit yapmak gibi bir çalışma veya proje var mıdır? Eğer böyle bir çalışma veya proje var ise hangi tarih aralığında başlanması ve bitirilmesi planlanmaktadır? Böyle bir çalışma yoksa, söz konusu kavşakta meydana gelen kazaların bundan sonra da yaşanmaması için Bakanlığınızın alternatif bir çalışması var mıdır?"

Bu haber toplam 752 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.