ömür boyu hapis istemi

ömür boyu hapis istemi
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde iki kamyoncuyu av tüfeğiyle bir çobanı da yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 31 yaşındaki İsmail Y. ile 35 yaşındaki...

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde iki kamyoncuyu av tüfeğiyle bir çobanı da yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 31 yaşındaki İsmail Y. ile 35 yaşındaki Salim O. hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Fethiye'nin Kemer Beldesi Karabel Mevkii'nde geçen 12 Ağustos'ta kamyonuyla yük taşıyan 48 yaşındaki Mustafa Borazan, av türeğiyle vurularak öldürüldü. 9 Ekim'de ise Isparta'dan Fethiye'ye kamyonuyla yük getiren 41 yaşındaki Osman Sevinç, aynı mevkide yine av tüfeğiyle vurularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayetler güvenlik güçlerince araştırılırken, 30 Kasım'da iki olayın meydana geldiği bölgeye yakın Sahil Ceylan Köyü'nde, çobanlık yapan 56 yaşındaki Hüseyin Orpak'ın yanmış haldeki cesedi bulundu. Jandarma ekiplerinin araştırması sonunda, kamyon şoförleri Mustafa Borazan ve Osman Sevinç'i av tüfeğiyle çoban Hüseyin Orpak'ı ise yakarak öldürdükleri gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 8 kişiden 35 yaşındaki Mehmet Ç., Salim O. ve İsmail Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kamyon şoförü Mustafa Borazan'ın öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Borazan'ı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan İsmail Y. ve Salim O., hakim karşısına çıktı. Duruşmada İsmail Y.’nin eşi Sevda Y. de tanık olarak dinlendi. Sanıklardan İsmail Y., yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, savunmasını avukatı yardımıyla bir sonraki duruşmada yapacağını söyledi. Salim O. ise olayın meydana geldiği bölgede araçlarında oturdukları sırada İsmail Y.'nin araçtan indiğini, bagajdan bir silah alarak gittiğini söyledi. Salim O., "Gece karanlıkta aracın sürücü koltuğunda oturuyordum. Silahın ne olduğunu görmedim. İsmail bir süre sonra koşarak geldi. Ne olduğunu anlamadım. Telaşla arabaya bindik ve olay yerinden ayrıldık. Bana bir şey anlatmadı" dedi.

Salim O., olaydan birkaç ay sonra İsmail Y.'nin kendisini evinde ziyaret ettiğini kaydetti. Salim O., "Bana bir valiz verdi, saklamamı söyledi. Valizin içine baktığımda, siyah renki kırma tüfeği gördüm. Valizi sakladım. Yakalandığımda, bu silahın cinayette kullanıldığını öğrendim. Yaşananlardan dolayı çok pişmanım. Vicdan azabı çekiyorum” diye konuştu.

Mahkemede tanık olarak ifade veren Sevda Y. ise Salim O.’nun sık sık evlerine gidip geldiğini, eşiyle tartışmalarına hiç tanık olmadığını belirtti. Sevda Y., eşinin eve hiç silahla girip çıkmadığını, böyle bir şey görmediğini de söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların olay tarihinde kullandığı telefon numaralarının belirlenmesi, cinayetin işlendiği döneme ait baz istasyonu sinyal bilgilerinin dökümünün istenmesine karar verdi. Duruşma, 1 Haziran'a ertelendi.

Bu haber toplam 674 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.