“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Proje Kapsamında Sürücülere Ceza Yağdı

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Proje Kapsamında Sürücülere Ceza Yağdı
Neval ÇOLAK- T.C İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı...

Neval ÇOLAK- T.C İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 81 ilde proje hayata geçirildi. Proje kapsamında araç sürücüleri havadan ve karadan denetlendi.

2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesi ile birlikte Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nce “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” projesi kapsamında geliştirilen görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan yaya ve okul geçitlerinde kurallara uyan 48 sürücüye teşekkür mektubu gönderildi.

Bin 875 Araç Sürücüsüne Ceza Kesildi

“Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” projesi kapsamında ışıklı trafik işareti bulunmayan yaya ve okul geçitlerinde kurallara uymayan sürücülere ceza uygulaması hayata geçirilmiş ve kurallara uymayan Bin 875 araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu’nun (KTK) ilgili maddelerinden cezai işlem uygulandı.

2019 yılı içerisinde havadan drone ve helikopter ile denetimler aralıksız olarak devam etmekte olup, yaklaşık 6 Bin 900 civarı araç denetlendi. Trafik kuralı ihlali yapan Bin 250 sürücüye Muğla Trafik Şube Müdürlüğü tarafından trafik idari para cezası uygulandı.

Bu haber toplam 510 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.