Önder İmam Hatipliler Derneği suç duyurusunda bulundu

Önder İmam Hatipliler Derneği suç duyurusunda bulundu
Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda İmam Hatip mezunları için “Cinsi sapık sahtekar ve ahlaksız” ifadelerini kullanan Erol Mütercimler için...

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda İmam Hatip mezunları için “Cinsi sapık sahtekar ve ahlaksız” ifadelerini kullanan Erol Mütercimler için Muğla Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Sefa Kara, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Haber Merkezi

Katıldığı televizyon programında imam hatip mezunları hakkında çirkin ifadeler kullanıldığını iddia eden Muğla Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Sefa Kara, Erol Mütercimler hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusundan önce Muğla Adliyesi önünde açıklama yaparak, “İmam hatip camiası on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir” diyerek dernek adına açıklamayı okuyan Oktay Tavas, “69 yıldır eğitim hayatına devam eden imam hatip okulları ülkemiz, milletimiz, için çok değerli alimler, mühendisler, doktorlar, edebiyatçı, siyasetçi ve devlet adamı yetiştirmiştir. Bugün çocuğun hem dini ilimler hem de fen bilimleri eğitimi alması günün gerektirdiği becerilerle donanması için ailelerin ve gençlerin tercihi imam hatip liseleri olmaktadır” dedi.

“Son yıllarda program çeşitliliğine giden okullarımız öğrenciler için cazibe merkezi haline geldi” diyerek sözlerine devam eden Tavas, “İmam hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar aşalayıcı küçük düşürücü ifadeler sadece bu camiayı değil Türkiye’yi 83 milyonluk ülkemizi birliğimizi ve dirliğimizi hedef almaktadır. Ayrıştırma ve kamplaşmayı körükleyen bilmelidirler ki, bu davranış ülkemize yönelik kötü emel sahiplerinin değirmene su taşımaktır.  Yapılan suç duyurusunun gereğinin yapılacağına, adaletin yerini bulacağına, bugünlerimizi ve yarınlarımızı hedefleyen bu tür davranışların cezasız kalmayacağına inanıyoruz.  Okullarımızdan mezun olmanın haklı gururunu taşıyan imam hatipliler bu toprakların mayası, harcı, irfanı olduğuna inanan iş adamı, bürokrat siyasetçi, akademisyen, esnaf, herkesi mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Açıklamanın ardından Muğla Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Sefa Kara, dilekçesini Muğla Cumhuriyet Başsavcılığa teslim etti.

Bu haber toplam 725 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.