Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

ÖNERİMİZ YERİNDE OLMUŞ

ÖNERİMİZ YERİNDE OLMUŞ

“Bir haber, bir proje ışığı yaktı” başlığıyla geçtiğimiz Çarşamba günü kaleme aldığımız yazımızda engelli bireyler ve ailelerinin günümüzde yaşadığı zorluklara değinmiş, bu yönde bir öneri ortaya atarak, engelli vatandaşlarımız ve aileleri için bir yaşam ve rehabilitasyon köyü projesinin gündeme getirebileceğini aktarmıştık.

Böyle bir projeyle atanamamış öğretmenlerimize istihdam sağlanabileceği gibi gün boyu engelli çocuklarıyla ilgilenmek durumunda oldukları için kendileri ve evlerine zaman ayıramayan ailelere de sosyal zaman alanı oluşturulabileceği fikrini savunmuştuk.

Yine kaleme aldığımız yazılarımız ve haberlerimiz doğrultusunda yaratılan farkındalığın da önemine değinmiş, kurumlarımızın bu farkındalığa katkı koyarak, çözüm konularındaki duyarlılıklarının biz haberciler için memnuniyet verici bir durum olduğundan söz etmiştik.

İşte bu farkındalık yaratan yazılardan birisiydi “Bir haber, bir proje ışığı yaktı” başlıklı yazımız. Söz konusu yazı üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürü Sayın Seyfi Bozçelik ile telefonda konuştuk. Kendisi konuya ilişkin yaklaşımımızdan dolayı şahsıma teşekkür ederken, çok önemli bir konuya da temas ettiğimizi ekledi.

Sonra da birebir olmasa bile benzer tarzda bir çalışmanın planlandığı bilgisini verdi. Sonuçta toplum yaşamını kolaylaştırmaya yönelik devlet eliyle yapılan her işi önemsediğimizin altını çizmeliyim.  

Bozçelik, Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak engelli bireylere ve ailelerine yönelik olarak süregelen hizmetler kapsamında, kısa süre önce Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi, ardından ise, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi olarak kullanılmış olan ve Muğla kamuoyu tarafından eski çocuk yuvası olarak bilinen binanın giriş katında “Engelsiz Gündüzlü Yaşam Merkezi” açılmasının planlanmakta olduğunu ifade etti.  

“Nasıl bir işlerlik gösterecekti bu merkez?” diye sorduğumuzda, şu cevabı aldık:

“Açılması planlanan Engelsiz Gündüzlü Yaşam Merkezi’nde engelli bireylere, yaş, cinsiyet ve engel gruplarına uygun olarak ve ailelerine yönelik gündüz bakım ve fiziksel/sosyal rehabilitasyon hizmetinin yanı sıra, ailelere yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, bütçe ve kaynaklar ölçüsünde servis (ulaşım) hizmeti verilecek. Yapılacak çalışmalar kapsamında özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden 24 yaş sonrasında yararlanması mümkün olamayan engelli bireylere yönelik olarak da, önemli bir ihtiyacın karşılanması hedeflenmekle engelli bireylerin ve ailelerinin sosyal izolasyon duygusundan uzak tutulmaları, engelli bireyin bakımında yaşanan güçlükler noktasında bakım veren ebeveyn veya diğer yakınların sosyal yaşama aktif katılımları ve hareket alanlarının genişletilmesi de, açılması planlanan kuruluşun hizmet amaçlarından bazıları olarak öne çıkmaktadır.”

“Birebir olmasa bile benzer tarzda” derken aslında sözünü ettiğimiz amaca hizmet etmesi açısından tıpa tıp aynısı.

Önemli bir ihtiyaca karşılık vermesi beklenen bir planlama diyebiliriz.

Ayrıca, Engelsiz Gündüzlü Yaşam Merkezi’nde, engelli bireylerin işgücüne katılımına olanak sağlayacak şekilde çeşitli kurslar açılması ve iş atölyelerinde üretime yönelik faaliyetler düzenlenmesi ve üretim süreci sonrası elde edilecek ürünlerin sergi ve benzeri usullerle pazarlanmasının da planlanmakta olduğu bilgisini paylaşan İl Müdürü Seyfi Bozçelik’e teşekkür ederim.

Toplum yararına yönelik devlet eliyle planlanan ve girişilen her işi önemsediğimizi tekrar ediyor, bu çalışmayı kentimize kazandırmak adına emek veren kim varsa teşekkür ediyorum.

Yaşamlara dokunmakla eşdeğerdeki yazı ve haberlerimizden sonuç almanın memnuniyetini bir kere daha yaşamanın ve önerimizin yerinde olduğunun haklı gururuyla, iyi bir hafta diliyorum.

Ayrıca, geçtiğimiz Cuma günü merkez üssü Ege Denizi olan ve İzmir’de can kaybı ve yaralanmalara neden olan depremden dolayı yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Geçmiş olsun İzmir…

 

Bu yazı toplam 1054 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR