OPTİSYEN-GÖZLÜKÇÜLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

OPTİSYEN-GÖZLÜKÇÜLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI
1 Haziran Optisyen-Gözlükçüler Günü dolayısıyla 13. Bölge Muğla Optisyen Gözlükçüler Odası Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenledi. Mehmet Ali Çeşmebaşı yaptığı konuşmada, “Gözlükçülük mesleği hiç...

1 Haziran Optisyen-Gözlükçüler Günü dolayısıyla 13. Bölge Muğla Optisyen Gözlükçüler Odası Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenledi. Mehmet Ali Çeşmebaşı yaptığı konuşmada, “Gözlükçülük mesleği hiç şüphesiz insan sağlığına direk etki ve hizmet eden mesleklerin en önemlilerindendir” dedi.

Sinem Korkmaz

  1. Bölge Muğla Optisyen Gözlükçüler Odası, 1 Haziran Optisyen-Gözlükçüler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Oda Genel Sekreteri Mehmet Ali Çeşmebaşı günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Çeşmebaşı, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 24.06.2008 tarih ve 1226- 3296 sayılı yazısı ile ‘’1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü’’ resmî gün olarak ilan edilmiştir. 2009 yılından bugüne ‘’1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü’’ meslek mensuplarımız tarafından ülkemizde büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Saygın bir Sağlık Mesleği olma yolundaki yolculuğumuza 1940 yılında çıkan 3953 sayılı “Fenni Gözlükçülük Hakkında Kanun” ile başlayıp, 20 Aralık 2017 yılında 5193 sayılı Meslek Kanunumuza eklenen Geçici Madde ve 17 Mart 2019 Tarihindeki Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğimizin İlk Genel Kurulu ve sonrasında 29 Ağustos 2019 tarihinde Resmi Gazetede ülke genelinde 20 Odamızın kuruluşunun yayınlanması ile bu yolculuğu taçlandırdık. Bugün itibariyle de Türkiye genelinde 22 Oda sayısına ulaştık. Bu süreçte Muğla’da  Oda  kurulması görevi Sayın Hakan İnan Kurucu Başkanımıza tevdi edilmiş, hep birlikte uzun ve yoğun bir çalışma sonucunda üye sayımızın az olmasına rağmen Türkiye’de en hızlı kurulan Odalardan biri olmuştur. Bizler Optisyen ve Gözlükçüler olarak toplum göz sağlığını yükseltmek adına hizmet veren sağlık sektörü mensuplarıyız. Ülkemizdeki bütün Optisyenlik müesseseleri Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatlandırılmış olmuş sağlık meslek mensupları sınıfındadırlar. Az önce de belirttiğim gibi Optisyen ve Gözlükçüler; 2017 Yılında Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği kanununun meclisten geçmesinin ardından ülkemizde kamu kurumu niteliğinde birlik ve odalara bağlı müesseseler olarak hizmet vermeye devam etmektedirler.”

“GÖZLÜK ARTIK TÜM DÜNYADA ÇAĞDAŞLIĞIN BİR SEMBOLÜ HALİ GELMEKTEDİR”

Konuşmanın devamında ise, “Gözlükçülük mesleği hiç şüphesiz insan sağlığına direk etki ve hizmet eden mesleklerin en önemlilerindendir. Günümüzde gözlük, milyonlarca insanın hayatını devam ettirebilmesi için vazgeçilmez bir tıbbi cihazdır. Eğitimde çocuklar için gözlüğün önemi de büyüktür. Görme kaybı yaşayan bir çocuğun eğitim hayatı başarısızla sonuçlandığı gibi tüm hayatı boyunca bu etki devam edecektir. Vatandaşlarımız son yıllarda göz ve görmeye verdiği önem hızla artmakta iken Optisyen-Gözlükçülerde bu oranda hizmet kaliteleri artırmakta insanların daha kaliteli ve konforlu bir yaşam sürmeleri için mücadele etmektedirler. Özellikle 2019 yılında ortaya çıkan ve 2020 yılında tüm dünyada büyük bir salgın haline dönüşen ve bulunduğumuz 2021 yılında da devam eden Covid-19  salgınından dolayı hastanelerimizde göz muayenesi çok kısıtlı yapılıyor olsa da meslek mensuplarımız; risk altında olmalarına rağmen büyük bir fedakârlık örneği göstererek halkımıza olan ödev ve görevlerini ara vermeksizin yerine getirmekte, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde dâhi nöbet tutmak suretiyle vatandaşlarımıza, sağlık çalışanlarımıza ve kamu personellerimize ara vermeksizin hizmet vermektedirler. Gözlük artık tüm dünyada çağdaşlığın bir sembolü hali gelmektedir. Bu sembolü üreten ve insanların hizmetine sunan kişilerin böylesine özel bir günü olması bir Optisyen ve Gözlükçüleri olarak bizlere mutluluk vermektedir. Ülkemizde gözlükçülük mesleğiyle hizmet veren tüm meslektaşlarımın bu özel günlerini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda canı gönülden kutlarım” ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 321 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.