Ören’de susam üretimine teşvik

Ören’de susam üretimine teşvik
Muğla’nın Milas ilçesinde “Ören Bölgesinde Susam Üretimini Geliştirme ve Teşvik Projesi” programı düzenlendi.Beritan YücelMilas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırlamış olduğu...

Muğla’nın Milas ilçesinde “Ören Bölgesinde Susam Üretimini Geliştirme ve Teşvik Projesi” programı düzenlendi.

Beritan Yücel

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “Ören Bölgesinde Susam Üretimini Geliştirme ve Teşvik Projesi” programına katıldı.

Program kapsamında Ören Mahallesinde yaşayan vatandaşlara susam tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü patenti ile geliştirilmiş, yüzde yüz yerli, toplam 600 da alanda ekilişi gerçekleştirilecek olan 130 kilogram susam tohumu üretici ile buluşmuş oldu.

Bölgede önemli bir yeri olan susam tarımının düşüş eğilimini kırmak ve üreticinin ilgisini yeniden canlandırmak amacıyla dağıtılan tohumlarla, üreticinin uzun yıllara dayanan susam tarımı tecrübesi değerlendirilerek, marka niteliği bulunan “Gökova Susamı” üretiminin sürdürülebilirliği konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de toplam susam üretiminin yüzde 11’i Muğla’da yapılıyor. Muğla’da “Gökova Susamı” olarak bilinen ve uzun yıllardır geleneksel olarak üretimi yapılan susamın, neredeyse tamamı Gökova Körfezi olarak tabir edilen alanda yetiştiriliyor. Ören Mahallesi bu alan içerisinde çok önemli yer tutmakta olup bölge üreticisi için uzun yıllara dayanan susam üretim tecrübesine sahip.

Vatandaşlarla sohbet eden Milas Kaymakamı Böke, “Üretimden yana olacağız. Ne kadar üretirsek o kadar güçlü olacağız. Hayırlı ve bereketli olmasını dilerim” şeklinde açıklama yaptı.

Bu haber toplam 301 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.