Organ bağışıyla iki günde 9 cana umut olundu

Organ bağışıyla iki günde 9 cana umut olundu
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Organ Nakil Merkezi Sorumlu Hekimi ve nakil ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Murat Urkan önderliğinde, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi'nde 4 organın uygun hastalara...

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Organ Nakil Merkezi Sorumlu Hekimi ve nakil ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Murat Urkan önderliğinde, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi'nde 4 organın uygun hastalara nakil edildiği operasyonla eş zamanlı olarak, Muğla EAH’de bir tane böbrek ve bir tane kornea nakli, 20kişilik ekiple başarıyla gerçekleştirildi.

“Kurumumuzda gelişen ve güçlenen özverili ekibimiz sayesinde önemli bir başarıya daha imza atılmıştır” diyen Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan, “Sağlık Bakanlığımızın Sağlık Politikaları  Kapsamında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak halkımıza kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti sunmak için sürekli gelişim içindeyiz” diye konuştu.

“HER BAĞIŞ BİR ORGAN, HER ORGAN YENİ BİR HAYAT VE UMUT DEMEKTİR”

Başhekim Togan, organ nakli ile ilgili, “Organ Nakil ekibinden yoğun bakım ekibine, ameliyathane ekibinden sekreterine kadar herkesin zamana karşı yarıştığı bu hassas mücadelede, multidisipliner bir çalışma örneği sergileyen tüm mesai arkadaşlarımıza minnettarız.  Ayrıca böylesi zor zamanlarda beyin ölümü gerçekleşip, organları bağışlanan hastalarımızın yakınlarına da almış oldukları bu bağış kararıyla örnek ve özel bir davranışa imza attıkları için minnettarız. Her bağış bir organ, her organ yeni bir hayat ve umut demektir. Ailelerimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 628 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.