Örgütlü süt üreticilerinin yüzü güldü

Örgütlü süt üreticilerinin yüzü güldü
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, mevsim ve pandemi itibariyle çiğ sütte arz fazlalığına karşın talepte düşüşün yaşanacağını ön görerek 1 ay öncesinden...

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, mevsim ve pandemi itibariyle çiğ sütte arz fazlalığına karşın talepte düşüşün yaşanacağını ön görerek 1 ay öncesinden Tarım ve Orman Bakanlığı ile çalıştıkları firmalarla koordineli planlamalar yaptıklarını ve örgütlü süt üreticilerinin bayramda olası mağduriyetlere karşı korunduğunu söyledi.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, süt sektöründe Ramazan Bayramı’nda yaşanan sorunları anlatarak, bayramda süt piyasasında yaşanan arz - talep dengesizliği karşısında Birlik olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Gezgin, yem başta olmak üzere üretimdeki girdi maliyetlerinde yaşanan artışla birlikte son dönemde süt fiyatlarında üretici aleyhine dalgalanmalar yaşandığına dikkat çekti.

SÜTTE KRİTİK DÖNEM

Başkan Gezgin, mevsimsel olarak sütün çok olduğu ancak pandemi sebebiyle süt tüketiminin az olduğu bir dönemi yaşadıklarını belirterek, “Bu olumsuz koşullarda üreticilerimiz adına taleplerimiz sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığımız sütte kötü gidişata karşı regülasyon kararı almıştı. Bakanlığımız süt tozu ve kremayı alma garantisi verdi. Örgütler üzerinden alınan süt, süt tozu ve krema olarak değerlendirilmekteydi. Regülasyon kararı üreticilerimize ciddi manada destek oldu.” diye konuştu.

Olumsuz koşullarda Ramazan Bayramı’na gidilirken, bayramda mağduriyet yaşanmaması için 1 ay önce Tarım ve Orman Bakanlığı ile çalıştıkları firma yetkilileriyle görüşme başlattıklarını kaydeden Başkan Gezgin, “Ramazan Bayramı’nda süt toplanmaması gündemdeydi. Olası mağduriyetleri önleyebilmek için Bakanlığımızın regülasyon kararının devamını talep ettik. Çalıştığımız firmalardan ise bayramda süt alımına devam etmelerini istedik. Karşılıklı anlayış ve girişimlerimiz neticesinde planlamalarla Ramazan Bayramı boyunca üreticilerimizi değer kaybına uğratmadan süt toplamaya devam ettik. Üyelerimiz için bayram şeker tadında geçmiş oldu. Bu süreci yönetmede emeği geçen Tarım ve Orman Bakanlığımız yetkililerine, çalıştığımız firmaların yetkililerine üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum. Sorunların çözümünde bu birlikteliğin ve anlayışın devamını diliyorum.” dedi.

ÖRGÜTLÜ ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Türkiye genelinde de Ramazan Bayramı’nda sütünü değerinde satan örgütlü üreticilerin yüzünün güldüğünü söyleyen Başkan Gezgin, süt üretiminde örgütlenemeyen, piyasa koşullarını ön göremeyen üreticilerin bayramda emek emek ürettikleri sütü piyasa fiyatının yarı bedeli ile satmak zorunda kaldıklarını yani bayramda büyük bedel ödediklerini ifade etti.

Milas Süt Birliği üyelerinin olumsuz piyasa koşullarından etkilenmemesi için gerekli önlemleri almaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Gezgin, kaliteli sütün her zaman piyasada değer gördüğünü söyleyerek, tüm üye üreticilere gerekli hijyen kurallarına uyarak sütte kaliteyi korudukları için teşekkür etti.

Bu haber toplam 633 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.