Örgütlü tarihi eser kaçakçılığına operasyon düzenlendi

Örgütlü tarihi eser kaçakçılığına operasyon düzenlendi
Muğla KOM Şube Müdürlüğünce yapılan tarihi eser kaçakçılığı suçu iddiasıyla yapılan aramalarda çok sayıda tarihi eser niteliği taşıyan obje ele geçirildi.Muğla KOM Şube Müdürlüğünce, yetkili makamlardan izin almadan,...

Muğla KOM Şube Müdürlüğünce yapılan tarihi eser kaçakçılığı suçu iddiasıyla yapılan aramalarda çok sayıda tarihi eser niteliği taşıyan obje ele geçirildi.

Muğla KOM Şube Müdürlüğünce, yetkili makamlardan izin almadan, ilgili makamların bilgisi haricinde, tarihi eser niteliğindeki objeleri kazı yapmak suretiyle çıkarıp, yasa dışı yollardan pazarlayan bir şebekeye yönelik olarak dosya çalışması başlatıldı.

Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Ula, Milas, Marmaris İlçelerinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen şebeke üyelerine yönelik olarak dosya kapsamında 5 yakalama yapılarak çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Delillendirme aşamasının tamamlanmasıyla birlikte Muğla merkezli 3 il’de operasyon aşamasına geçildi. Dosya savcısından alınan talimatla 13 hedef şüpheli, 20 tali şüpheli olmak üzere 33 kişinin ikametlerinde eş zamanlı olarak arama gerçekleştirildi.

Örgütlü olarak tarihi eser kaçakçılığı suçu iddiasıyla yapılan aramalarda, çok sayıda tarihi eser niteliği taşıyan obje, ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfekleri, dedektörler ele geçirildi.

Aramalar devam etmekte olup, gözaltına alınan şahısların tamamı ifade ve sorgu işlemlerinin ardından Köyceğiz Cumhuriyet Savcılığına sevk edilecek.

Bu haber toplam 283 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.