ORHAN AKCAN, GÜVEN TAZELEDİ

ORHAN AKCAN, GÜVEN TAZELEDİ
Muğla Yörük Obaları Derneği Olağan Genel Kurulu Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tek adayla gidilen kurulda mevcut başkan Orhan Akcan, güven tazeledi.Muğla Yörük Obaları Derneği’nin Olağan Genel Kurulu Konakaltı...

Muğla Yörük Obaları Derneği Olağan Genel Kurulu Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tek adayla gidilen kurulda mevcut başkan Orhan Akcan, güven tazeledi.

Muğla Yörük Obaları Derneği’nin Olağan Genel Kurulu Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Genel Kurula; Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP GİK üyesi Zekai Alper, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Burdur Göller Yöresi Yörük Türkmen Derneği Başkanı İbrahim Sakızcı, Aydın Efeler Yörükler Derneği Başkanı Mevlüt Kenar, Germencik Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ruhi Doğan, Söke Yörükler Derneği Başkanı Sami Karagöz, Söke Yörük Türkmen Derneği Başkanı Günnur Özgen, Germencik Şehit Cafer Efe Kültür Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca ve Yörükler katıldı.

Tek adayla gidilen kurulda mevcut başkan Orhan Akcan, yeniden seçilerek güven tazeledi.

Başkan Orhan Akcan, “Muğla Yörük Obaları Derneği olarak olağan genel kurulumuzu yaptık. Bize el veren, gönül veren destek için yüzlerce kilometre öteden gelen tüm başkanlarıma teşekkür ederim. Bizleri yeniden bu göreve layık gören sayın üyelerimize çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.

Kurulda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Yörük Türkmen ülkemizin çimentosu, ana damarıdır. Yörük kültürünü farklı etkinliklerle yaşatmaya çalışan, dünyanın farklı ülkelerinden ve ülkemizin şehirlerinden yörükleri Muğla’mızda buluşturan derneğimizin genel kuruluna katıldık. Genel kurulda başkanlığa tekrar seçilen Orhan Akcan’ı tebrik ediyorum” dedi.

YÖRÜK TÜRKMENİ ÖZGÜRDÜR, CESARETLİDİR

Yörük kültürünü nesilden nesile aktaracaklarını söyleyen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Muğla Yörük Obaları Derneğimizin Olağan Genel Kurulunda hepimizin ortak değeri olan Yörük kültürümüzde bir araya geldik. Yörük Türkmeni özgürdür, cesaretlidir, vatanına, milletine, kültürüne saygılı ve bağlıdır. Ata’mızın dediği gibi, “Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.”  Bu anlamda Muğla’da Yörük Kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına önemli çalışmalara imza atan Muğla Yörük Obaları Derneğimizi ve yeniden seçilen Orhan Akcan’ı tebrik diyorum. Menteşe Belediyesi olarak Yörük kültürünün nesilden nesile aktarılmasında derneğimizin çalışmalarına katkı sağlamaya ve paydaşı olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Orhan Akcan başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Nail Kızıl, Bahattin Topbaş, Öner Bütüner, Ömer Günaydın, Hüseyin Kocasarı, Hüseyin Şimşek.

Bu haber toplam 831 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.