ORMAN YANGINLARI SON DURUM RAPORU

ORMAN YANGINLARI SON DURUM RAPORU
Muğla’da 29 Temmuz Perşembe günü başlayan orman yangınları devam ediyor. Antalya’da çıkan orman yangının tamamen söndürülmesinin ardından tüm hava araçları Muğla’ya yönlendirilmişti. Bugün bölgede 39 helikopter ve...

Muğla’da 29 Temmuz Perşembe günü başlayan orman yangınları devam ediyor. Antalya’da çıkan orman yangının tamamen söndürülmesinin ardından tüm hava araçları Muğla’ya yönlendirilmişti. Bugün bölgede 39 helikopter ve 6 uçak havadan yangınlara müdahale edecek. İçerisinde orman mühendisi, orman muhafaza memuru ve yangın söndürme işçisi bulunan bin 843 personel, 342 arazöz yangınlara müdahale ediyor.

MİLAS

Milas ilçesinde orman yangınlarını söndürme çalışmları devam ediyor. En yoğun şekilde Yeniköy Termik Santraline doğru olan kısmında çalışmalar yürütülüyor. Bayırköy ve Pınararası Mahallesi arasında kalan ormanlık alanda gece boyunca helikopterler söndürme çalışması yaptı. Gününün aydınlanması ile beraber yine yoğun bir şekilde havadan bölgeye yangın söndürme çalışması yürütülüyor.

Milas yangınının devam eden hattında bugün 12 helikopter havadan müdahale edecek şekilde planlama yapıldı. Karadan 100'e yakın arazöz ve 400 civarı personel yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

YATAĞAN

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Yatağan’ın Hacıveliler Mahallesinde başlayan daha sonra Aydın'ın Çine Akçaova kısmına geçen yangın şu anda çevrilmiş durumda. Havadan yoğun bir şekilde helikopterlerin çalıştığı öğrenildi.

KAVAKLIDERE

Kavakdere tarafında başlayan daha sonra Muğla istikametine ilerleyen yangının şu anda Muğla Kozağaç, Yumaklı ve Göktepe arasında kalan bölgede soğutmalar yapılıyor.

Yangın nedeniyle Kozağaç Bayır arasındaki Mevkide dün yoğun yanmalar olduğu öğrenildi. Yangının sadece Şenyayla Köyü, Çengelcik Mevki ve Ağırmeşe mevkiinin Muğla istikametinde ki o vadilerde ve zirvelerde yanmalar devam ediyor. Hava araçları o noktalarda yoğun bir şekilde çalışma yürütüyor.

KÖYCEĞİZ

Köyceğiz’de çıkan orman yangını 11’inci gününde söndürme çalışmaları devam ediyor. Orman Bölge Müdrülüğü tarfından Muğla’da devam eden yangınlar içerisinde en yoğun çalışmanın yürütüldüğü bölgenin Köyceğiz olduğu ifade edildi. Yangın söndürme çalışmaları Çövenli Yaylası ile Çiçekbaba zirvesi arasındaki hatta yoğunlaştırılmış durumda. Bölgede hava araçları uçaklar ve helikopterler yoğun bir şekilde çalışma yürütüyor.

SEYDİKEMER

Seydikemer’in Karaköy Mahallesinde çıkan orman yangını devam ediyor.

Bu haber toplam 528 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.