ORMANLAR KÜLE DÖNDÜ

ORMANLAR KÜLE DÖNDÜ
Muğla Gazetesi olarak Menteşe ilçesine bağlı Kozağaç Mahallesi’nde yanan alanları görüntüledik. Kavaklıdere’den başlayarak Kozağaç Mahallesine sıçrayan yangın İkizce ve Bayır hattında devam ediyor.  Kozağaç Mahallesi’nin...

Muğla Gazetesi olarak Menteşe ilçesine bağlı Kozağaç Mahallesi’nde yanan alanları görüntüledik. Kavaklıdere’den başlayarak Kozağaç Mahallesine sıçrayan yangın İkizce ve Bayır hattında devam ediyor.  Kozağaç Mahallesi’nin yerleşim yerlerinde bir sorun meydana gelmezken, yeşil alanlar küle dönmüş durumda. Yüksek kesimlerde ise yangın devam ediyor. 

Muğla’da Köyceğiz, Milas ve Kavaklıdere’de başlayıp Muğla merkeze kadar gelen orman yangınları devam ediyor. Yangınlara havadan 4 uçak ve 15 helikopter, karadan ise 233 arazöz ve su tankeri, 97 dozer ve iş makinesi, bin 533 personel ve diğer illerden gelen itfaiye ekipleri ile vatandaşlar söndürme çalışması yapıyor.

Muğla Gazetesi olarak Menteşe ilçesine bağlı Kozağaç Mahallesi’nde yanan alanları görüntüledik. Kavaklıdere’den başlayarak Kozağaç Mahallesine sıçrayan yangın İkizce ve Bayır hattında devam ediyor.  Kozağaç Mahallesi’nin yerleşim yerlerinde bir sorun meydana gelmezken, yeşil alanlar küle dönmüş durumda. Yüksek kesimlerde ise yangın devam ediyor. Öte yandan söndürülmüş alanlarla soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yanan bölgede vatandaşlar tarafından atılan cam şişe, pet bardak, alkol şişeleri ve çok sayıda çöp olduğu görüldü. Yöredeki vatandaşların ise tedirgin bekleyişi devam ediyor. Bölgede birçok Sivil Toplum Kuruluşu ve gönüllülerden oluşan ekipler sahada mücadele veriyor.

Bölgedeki yangına çevre illerden gelen birçok itfaiye ekibi yangında müdahalede destek veriyor.

Bu haber toplam 343 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.