Ortaca’da kadın kursiyerler sertifika aldı

Ortaca’da kadın kursiyerler sertifika aldı
Ortaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce kadınlara yönelik açılan 3-6 yaş çocuk etkinlikleri, aile eğitimi, hasta kabul işlemleri, hasta ve yaşlı...

Ortaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce kadınlara yönelik açılan 3-6 yaş çocuk etkinlikleri, aile eğitimi, hasta kabul işlemleri, hasta ve yaşlı refakatçisi kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Atatürk İlköğretim Okulu binasında düzenlenen törende, yıl içerisinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslar ile ilgili, sinevizyon eşliğinde bilgilendirme sunumu yapıldı.

Sunumun ardından 72 kadın kursiyere sertifika verildi.

Yaygın eğitimin önemine değinen Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, “yaygın eğitimde insanlarımız hem sosyalleşiyor hem de kendilerinin değerinin farkına varıyorlar ve neler yapabileceklerini görüyorlar. Bu şimdi içinde değil gelecek nesillerimiz içinde önemli, çocuklarımıza etiği, ahlakı, helal ile haramı ancak kadınlarımız öğretebilir. Bu öğretileri de insanlık onuru çerçevesinde gelecek nesillere aktarmak kadınların elinde.” ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Merkezlerinin biçki-nakış kursları olarak anılan yerler olmaktan çıktığını dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Top, 2016 yılında 365 tane kurs açtıklarını aktardı.

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği içerisinde açılan çeşitli kurslara toplam 7557 kursiyerin katıldığını anlatan Mehmet Ali Top, “Halk Eğitim Merkezi olarak ana hedef kitlemiz olan kadınların kurslarımıza ve diğer etkinliklerimize yüksek katılımlarından dolayı şahsım ve kurumum adına kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başarı sertifikalarını 8 Mart gibi özel bir günde almaktan dolayı gururlu olduklarını belirten kursiyer Sibel Akdağ ise kurslar sayesinde neler başarabileceklerini daha iyi gördüklerini söyledi.

Törene, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Hasgül, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Top, Kurs öğretmenleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Bu haber toplam 595 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.