Ortaca’da kaldırıma araç parkı tepkisi

Ortaca’da kaldırıma araç parkı tepkisi
Muğla’nın Ortaca ilçesinde yol kenarındaki kaldırımların otopark olarak kullanılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesince...

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yol kenarındaki kaldırımların otopark olarak kullanılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesince Ortaca -Dalyan yolunun çift şeritli olarak yapılmasının ardından vatandaşların yola çıkmadan evlerine ve işlerine gidip gelebilmeleri için yol kenarlarına yürüyüş yolu da yapıldı.

Ancak, Ekşiliyurt ve Kemaliye Mahallelerinde yol kenarında evleri bulunan ve kahvehanelere gelen vatandaşlar yaya yollarını otopark olarak kullanmaya başladı.

Yaya yollarının otopark olarak kullanılmasına isyan eden vatandaşlar yetkililerden bu duruma bir an önce çözüm bulmalarını talep etti.

Mahalle sakinleri, “yolumuz çok güzel oldu. Eskisi gibi artık yol kenarından korku içinde yürümeyeceğiz diye sevindik. Ancak bazı vatandaşlarımız yol kenarına yapılan yaya yolunu otopark olarak kullanmaya başladılar. Araçlar otopark olarak kullanınca bizlere yine yol kenarından yürümek kaldı. Ancak yol kenarında bulunan kahvehaneler önünde de yol kenarına park edilen araçlar nedeni ile yolun ortasından yürümek zorunda kalıyoruz ki bu çok tehlikeli. Her an buralarda ölümlü kazalar olabilir. O vakit bu kazaların sorumlusu kim olur. Yetkililerimizden bu bölgelerdeki yaya yollarının otopark olarak kullanılmasını ve kahvehanelerin önlerindeki yol kenarına park eden araçları önlemelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.