Ortaca’da Zabıta Haftası kutlandı

Ortaca’da Zabıta Haftası kutlandı
Zabıta Teşkilatının 195. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında Zabıta Teşkilatının kuruluşunun kutlandığı Zabıta Haftası, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinin zabıta teşkilatlarının...

Zabıta Teşkilatının 195. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında Zabıta Teşkilatının kuruluşunun kutlandığı Zabıta Haftası, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinin zabıta teşkilatlarının bir araya gelmesiyle kutlandı. Etkinlikler, Köyceğiz Hükümet Konağı önünde bulunan tören alanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Çelenk koyma törenine, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Ortaca Belediyesi Başkan Yardımcıları Bülent Öztürk, Ferruh Atabey, Fedai Kılıç, Dalaman Belediyesi ve zabıta teşkilatında görevli personeller katıldı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından tören son buldu. Akabinde tüm katılımcılara Köyceğiz Belediyesi tarafından mesire kamp yerinde kahvaltı verildi ve hediye takdim edildi.

Zabıta müdürlüğümüzün mesai saati ve tatil günü gözetmeksizin günün 24 saati hizmet verdiğini belirten Ortaca Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Murat Akçakaya ‘’Belediye zabıta teşkilatı binlerce yıllık Türk Devlet teşkilatımızda sosyal ve ekonomik yaşamın düzenlenmesi konusunda varlığı sürdürmüş, Osmanlı Devleti döneminde 1826 yılında ihtisap nezaretinin kurulması ile bu günkü teşkilat yapımızın temelleri atılmıştır. Belediye zabıta teşkilatı Cumhuriyet döneminde kısa bir süre emniyet teşkilatının bir birimi olarak faaliyet göstermiş 1580 sayılı belediye kanunun  yürürlüğe girmesi ile beldede, huzuru, sükunu ve esenliği korumak bu konularda belediye meclisince alınacak kararları uygulamak üzere özel kolluk gücü olarak görevlendirilmiştir. Belediye zabıtası çalışma esnasında mesai saati ve tatil günü gözetmeksizin günün 24 saati hizmet veren tüm kent halkıyla el ele, onlarla bütünleşerek hemşerilerinin sorunlarına birlikte çareler arayıp bulmakla görevlidir. Görevini yaparken önceliği ceza değil eğitici, öğretici ve yol gösterici olarak halkını bilinçlendiren ve ortak sorunlara en iyi çözümü, yöre halkının katılımıyla beraberce ortaya çıkarmaya amaçlayan bir anlayışla görev yapmaktadır. Görevini yaparken hemşerisine karşı nezaketli güler yüzlü adaletli olmalıdır. Bu zorlu görevi yerine getirirken bizlere desteğini esirgemeyen başta Ortaca Belediye Başkanıma, Ortaca Kaymakamımıza, Ortaca Emniyet ve Jandarma Teşkilatımıza teşekkür eder tüm mesai arkadaşlarımın zabıta haftasını kutlarım’’ dedi.

Bu haber toplam 366 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.