Ortacalı satranççıların hedefi 1. Lig

Ortacalı satranççıların hedefi 1. Lig
Satranç branşında 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren Ortaca Belediyespor satranç takımı birçok başarıya imza atıyor. Lisanslı 100 sporcusu bulanan...

Satranç branşında 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren Ortaca Belediyespor satranç takımı birçok başarıya imza atıyor. Lisanslı 100 sporcusu bulanan takım, 10 milli sporcu yetiştirdi. Antrenör Hasan Güneş, “2020-2021 sezonunda 1. Lig'e yükselmek en büyük hedefimiz” dedi.

Sinem Korkmaz

2008 yılından bu yana faaliyet gösteren Ortaca Belediyespor satranç takımı birçok başarıya imza atıyor.

Satranç takımıyla birçok başarıya imza atan Ortaca Belediyespor'un başarılarının çok daha fazla duyulması gerektiğini söyleyen ve takımın 12 yıldır gönüllü antrenörlüğünü yapan Hasan Güneş, “Ortaca Belediyespor satranç takımına, herkesin sahip çıkması gerekli” dedi.

Ortaca Belediye Spor Satranç Antrenörü Hasan Güneş, “4 sezondur profesyonel liglerimizden olan 2'inci Lig'de mücadele ediyoruz. Ortaca Belediyespor kulübüne, kulüpten daha fazla destek sağlandığı takdirde 1'inci Lig'e çıkabiliriz. Satranç branşında profesyonel ligde yer alan tek kulüp Ortaca Belediyespor satranç takımına, kurum ve kuruluş yani herkesin sahip çıkması gerekli. 12 yıl önce satranç branşında mücadeleye başlayan Ortaca Belediyespor, alt lig yarı amatör lig olan Türkiye Kulüpler Ligi'nde, üst lige çıkmak için 8 sezon mücadele ederek, son 4 sezondur 2'nci Ligde oynuyor. 3 sezon önce Türkiye Yıldızlar Takım Şampiyonası'nda, Ortaca Belediyespor Yıldızlar takımımız, Türkiye 3'ncüsü oldu. İlimiz ve kulübümüz satranç branşında ilk kez takım bazında derece yaptı. Aynı yıl, sporcumuz Bengi Hafızoğlu, Polonya'da düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'nda, 12 yaş kategorisinde Avrupa 6'ncısı oldu” dedi

“12 YILDA 10 MİLLİ SPORCU YETİŞTİRDİK”

Muğla'nın aldığı her başarının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Güneş, “Muğla hepimizin. Muğla'da yer alan her branştan başarı, hepimizi mutlu eder. Köyceğiz Belediyespor'un hentbolda Süper Lig'de olması, Milas Belediye Spor Voleybol takımının 1'nci Lig'de yer alması bizi mutlu ediyor. Okçuluk alanında Yatağan Okçuluk kulübü ve Ejder hocam, Rafting alanında Dalaman Belediyespor, engelliler futbol alanında Ortaca Görme Engelliler Kulübü 1'nci Lig'de. Daha sayamadığım birçok başarı var. Ortaca Belediyespor Satranç takımının 2'nci ligde 4 sezondur mücadele etmesi hepimizi mutlu ediyor. Kulüplerimizi, il merkezi, ilçe ayrımı olmadan, kurum ve kuruluşların desteklemesi gerekiyor.” dedi.

“12 YILDIR GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYORUM”

12 yıldır Ortaca Belediyespor kulübünden, antrenör olarak 1 kuruş para almadan çalıştığnı ifade eden Güneş, “Ortaca Atatürk İlkokulu'nda sınıf öğretmeniyim. Allaha şükür öğretmen maaşı alıyorum. Hafta da 16 saat satranç eğitimi veriyorum. Hiçbir sporcudan da para almıyorum. 6 saat Ortaca Final Okullarında ek ders karşılığı satranç eğitimi veriyorum. 6 saat okulum Atatürk İlkokulu'nda ek ders karşılığı satranç eğitimi veriyorum. 4 saat Ortaca Halk Eğitim üzerinden, Ortaca Belediyespor alt yapı sporcularına çalışma yerimiz Ortaca Belediyespor Satranç salonunda ek ders karşılığı satranç eğitimi veriyorum. Okulların açıldığında bu şekilde eğitimimiz başlıyor. Yaz ayında Halk Eğitim üzerinden satranç dersimiz devam ediyor. Kesinlikle özel ders vermiyorum. Yaklaşık 100 sporcuya hafta boyunca eğitim veriyorum. Ben desteği kendim için değil, sporcular için istiyorum.2020-2021 sezonunda 1.Lig'e yükselmek en büyük hedefimiz.”

Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum