Ortaca’nın değerleri cadde, sokak ve parklarda yaşayacak

Ortaca’nın değerleri cadde, sokak ve parklarda yaşayacak
Ortaca Belediyesi, Türkiye’de örneğine az sayıda rastlanır bir çalışmaya imza attı. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, almış olduğu kararla...

Ortaca Belediyesi, Türkiye’de örneğine az sayıda rastlanır bir çalışmaya imza attı. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, almış olduğu kararla ilçe merkezinde bulunan sokak, cadde ve parklara isimleri verilmiş olan değerli şahsiyetlerin fotoğrafları ve kısa biyografilerinin yazıldığı kompozit malzemeden yapılmış tanıtım levhalarını yerleştiriyor. Yapılan çalışmayla ilgili bir açıklama yapan Başkan Hasan Karaçelik şunları söyledi:

“Ortaca’nınOrtaca olmasına katkı sağlamış Şerefnaz Başoğlu, Kazım Başoğlu, Ahmet Ateş, Topbaş Mustafa Şahin gibi vefat etmişdeğerli insanlar var. Belediye reisliği yapmış Muhammet Kundakçı, Halil İbrahim Tolga, Kemal Şahin gibi hatıralar bırakmış merhum başkanlarımız var.

İlçemizin ilk esnafları olan Baki Kuzgun, Mehmet Taç, Vahit Dağdelen yanı sıra öğretmenimiz Vedat Kaban, bekçimiz Osman Aydın, din görevlimiz Mehmet Abay gibi merhum büyüklerimiz ve Ünal Daka, Tayyar Milat gibi aziz şehitlerimiz var. Bu değerli insanların ismi bizden önce ve bizim dönemimizde sokak, cadde ve parklara verildi. Bundan sonra da bu tarzda isimleri yaşatmak için yeni açılacak olan sokak ve caddelere, değerli şahsiyetlerin adını vermeye devam edeceğiz.

Elbette Fakir Baykurt, Uğur Mumcu, Türkan Saylan gibi kültür sanat edebiyat ve bilim hayatına katkı sunan çok sayıda kıymetli insanlar var. Biz yapmış olduğumuz bu çalışmayla gerek genç neslin, gerek ilçemize yeni gelen vatandaşlarımızın sokak, cadde ve parklardaki isimlerinin nereden aldığını öğrenmeleri açısından bir nevi kültür çalışması yaptık. Bu konuda pilot bölge olarak ilçe merkezimizden başladık. Zamanla Dalyan, Sarıgerme ve diğer mahallelerimizde uygulamaya devam edeceğiz.

Ortaca’ya katkısı olan yaşamlarını kaybetmiş bu şahsiyetlere bizim bir vefa borcumuz var. Onlara hakkımızı ödeyemeyiz ama hiç olmazsa bu şekilde unutulmamalarını sağlamış olacağız.” dedi.

İlk etapta yapılan 50 kompozit levha, isimlerinin bulunduğu parklar yanı sıra sokak ve caddelerin başlangıç ve bitiş noktalarına yerleştirilecek.

Bu haber toplam 698 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.