Ortaklık bitiyor

Ortaklık bitiyor
Muğla El Sanatları A.Ş.’nin (MELSA) yüzde 75 ortağı olan Muğla İl Özel İdaresi, karar organı İl Genel Meclisi, MELSA ile olan ortaklığını bitirme...

Muğla El Sanatları A.Ş.’nin (MELSA) yüzde 75 ortağı olan Muğla İl Özel İdaresi, karar organı İl Genel Meclisi, MELSA ile olan ortaklığını bitirme sinyalleri verdi. 2011 yılında 452 bin 673 TL zararın ardından meclis konuyu gündeme alırken, il özel idaresinin MELSA ile olan ortaklığının bozulabileceklerinin altını çizdi. Mecliste çoğunluğu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grup başkan vekili Dursun Kaplan, MELSA’nın amacının dışına çıktığını eğer gerekli bilgilendirmenin yapılmaması durumunda kapatma kararı alacaklarını belirtti.

Muğla İl Genel Meclisi Temmuz ayı dördüncü birleşiminde Meclisin iştirakçi olduğu şirketler hakkında bilgi sahibi olmak ve değerlendirmek üzere gündeme taşıdı. Daha önce şirketlerden istenen tam tasdikli ayrıntılı rapor yerine özel amaçlı rapor verilmesi ve MELSA’dan yetkili kişinin katılmaması tansiyonu yükseltti.

Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sanayi, Ticaret ve Ulaşım Komisyonun hazırladığı raporu Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Şimşek okudu. Şimşek raporun ardından konuşmasında,“ Daha önce şirketlerden istenen tam tasdikli ayrıntılı rapor istedik. MELSA’dan bu rapor özel amaçlı rapor olarak verildi. Bunun üzerine bizler komisyon üyeleri, gündemin olduğu gün MELSA’dan bir temsilcinin toplantı salonunda yer alması için ısrar ettik. Ancak kimse gelmedi. 2011 yılında MELSA’nın 452 bin 673 TL zararı bulunmakta” dedi.

Raporun ardından grup sözcülerine söz verildi. CHP Grup Sözcüsü Dursun Kaplan, meclisin amacının dışına çıktığını söyledi. Kaplan, “ Amacın dışına çıkan bir MELSA görüyoruz. Karma karışık bir durumda. Eğer temsilli bir hakkı alınmaz ise kapatılma kararı alırız. Seçilmişler yer aldığı zaman içindekiler kendi kafasına göre hareket edemeyeceklerdir. Dürüst siyasetçiler ülkenin aynasıdırlar. MELSA Muğla’ya faydalı olacağı işler yapmasını istiyoruz. MELSA’yı ilerleyen günlerde gözlerden geçirip gerekiyorsa kapatma kararı alacağız” diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Sözcusü Çağrı Alper, konu ile ilgili CHP siyasi baktığını düşündüğünü belirtirken çekimser oy kullanacaklarını ifade etti. Alper, “Burada MELSA’dan kimse yok. Şirketin başkanı ise Vali bey kendisinin bu konuda bilgi vermesi gerekir diye düşünüyoruz” söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Sözcüsü Coşkun Tutal, “12 yıldır MELSA faaliyet gösteriyor. İyi yada kötü biz burasında değiliz.  Bu şirketin yüzde 75’i Özel İdarenin bu pay neden verilmiyor. Eğer davul bizim omzumuzda ise tokmağın bir ucunu da bizim tutmamız gerekiyor. Biz raporu eksik buluyoruz” şeklinde sözlerine yer verdi.

“ MELSA’DA ŞEFFAFLIK İSTİYORUZ”

İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, MELSA ile İl Özel İdare arasında duvar örülmeye çalıştığını belirterek, “MELSA ile İl Özel İdare arasında duvar örülmesin. Eğer örülürse soncuna katlanırlar” dedi. Başkan Gürpınar, “Eğer bizim istediklerimiz kabul edilmiyorsa yüzde 75’i İl Özel İdare’ye ait olan MELSA’nın işleyişi hakkında sokaktan geçen vatandaştan daha çok bilgi almak istiyoruz. MELSA’dan sorumlu arkadaşlar yok. Yetkili kişilerinin buraya gelip bilgi vermesi gerekiyor. Aksi takdirde bilgilendirilmediği zaman bizler yanlış yapıyoruz. Yanlışta yapmak istemiyoruz. İşleyiş hakkında vali beye çirkinlik atılmasın böyle bir şeyi vali bey yapmaz. Bütçe hakkında bilgi verilecek ve bu doğrultuda meclis karar verecek. Yanlış yada doğru meclisin bir karar vermesi gerekiyor. Biz MELSA’da şeffaflık istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından oylama geçildi. AK Partinin 8 çekimser oyuna karşılık CHP ve MHP’nin 21 kabul ederek İl genel meclis üyelerinden seçilecek kişiler şirketlerin yönetim kurullarında temsil edecekler.

Bu haber toplam 614 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.