Otizm Farkındalık Günü'nde mavi balon uçurdular

Otizm Farkındalık Günü'nde mavi balon uçurdular
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesinde 50 otizmli bireyle birlikte dileklerinin yazılı olduğu mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı.Beritan YücelAile,...

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesinde 50 otizmli bireyle birlikte dileklerinin yazılı olduğu mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Beritan Yücel

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesinde 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak için 50 otizmli bireyin dileklerinin yazılı olduğu mavi balonlar semaya bırakıldı.

Etkinliği Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik ile İl Müdür Yardımcıları, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü ve otizmli bireyler katıldı.

Bugüne özel dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen İl Müdürü Seyfi Bozçelik, “Bugünkü amacımız 2 Nisan Dünya Otizm farkındalık gününe dikkat çekmek. Balonların altında yazan istekler otizmli çocuklar tarafından beyan edildi. Bu istekleri gökyüzüne bırakacağız ve Muğlalılardan bu istekleri gerçekleştirmek için destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ak Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan ise, “Özel çocuklarımızla birlikte bir araya geldik. Dileklerinin de yazılı olduğu balonları gökyüzüne bırakacağız. Çocuklarımızın isteklerini tek tek yerine getirmeye çalışacağız. Otizmli çocukların daha fazla sosyal hayatın içinde olmasını istiyoruz, hayata kazandırmak istiyoruz. Aileleriyle birlikte yaşantılarının çok daha güzel olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 50 mavi balon gökyüzüne bırakıldı.

Bu haber toplam 517 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.