Otomobil satışında dolandırıcılık

Otomobil satışında dolandırıcılık
Milas’ta internet sitesinde satışa çıkardığı otomobiline talip olan şahıslarla iletişime geçen bir vatandaş,  dolandırıcıların satış sırasındaki oyunlara aldandı. Otomobilinden olan mağdur vatandaş, dolandırıcılık...

Milas’ta internet sitesinde satışa çıkardığı otomobiline talip olan şahıslarla iletişime geçen bir vatandaş,  dolandırıcıların satış sırasındaki oyunlara aldandı. Otomobilinden olan mağdur vatandaş, dolandırıcılık şebekesinin yakalanması için suç duyurusunda bulundu.

Milas’ta yaşanan dolandırıcılık olayında, bir kişi dolandırıcılık şebekesinin kurbanı oldu ve otomobilini kaybetti.

Milas’ta yaşayan Z.E. isimli bir vatandaş, geçtiğimiz günlerde internette otomobilini satışa çıkardı. Ardından kendisini Ramazan olarak tanıtan bir kişi, telefona Z.E.’ye ulaşarak otomobili satın almak istediğini beyan etti. Milas’a gelmeden önce kayınvalidesini kaybettiğini söyleyen şahıs (Ramazan), yeğeninin otomobili almak için geleceğini söyledi.

ALICI KILIĞINDA DOLANDIRICILIK!

Kendilerini İhsan, Hasan usta ve Murat olarak tanıtan 3 kişi ile otomobil satışı için buluştuğunu ve otomobil satışı için 102 bin 700 liraya anlaştıklarını anlatan Z.E., noter satış bedelini de dolandırıcıların düşük gösterdiğini ifade etti.

Dolandırıcıların satış sırasındaki oyununa kandığını söyleyen mağdur Z.E., açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu 3 şahıs ile birlikte saat 16.00 sıralarında Milas’taki 3. Noter’e gittik ve satış işlemlerini başlattık. Murat adına satışın yapılacağı söylediler ve ilk önce arayan Ramazan isimli kişinin de satış bedelini hesabıma geçeceğini belirttiler. Ben de banka hesap numaramı verdim. Şahsın 102 bin 700 TL’yi hesaba geçtiğine dair fotoğraf atması üzerine ben şahsa inandım ve noter satışını verdim. Ancak bu 3 kişiden para almadım. Hesabımı kendim kontrol ettiğimde ise paranın hesapta olmadığını fark ettim. Paranın hesapta olmadığını söylememle birlikte Hasan usta o zaman senet yapalım dedi. Ben de kabul ettim. Murat isimli şahıs bende senet var dedi ve çıkardığı senedi doldurdu. O  andan sonra şahıslar gitti ve bir daha şahıslara ulaşamadım.”

ŞİKÂYETİ ÖNLEMEK İÇİN MAĞDURU OYALIYORLAR

Dolandırıcılık şebekesinin kurbanı olduğunu sonradan fark eden mağdur Z.E., “Daha sonra beni türlü bahanelerle oyaladılar. Dolandırıcılık şebekesiyle karşı karşıya olduğumu sonradan fark ettim.” diyerek, otomobilini dolandırıcılık yoluyla kendisinden alan şüphelilerin yakalanması için suç duyurusunda bulundu.

Mağdur vatandaş, dolandırıcıların akıl almaz oyununu şu sözlerle ifade etti:

“Dikkatli olun desem de bunlar öyle bir şey yapıyorlar ki kendinizi kaybederek her şeye tamam diyorsunuz. Kendinize gelince de ne yaptım, hiç yapmayacağım şeyler diyorsunuz.”

Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.