"Ovacık yolu 15 Mayıs’a hazır"

"Ovacık yolu 15 Mayıs’a hazır"
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, Ölüdeniz ve Ovacık’taki turizmcilere tarih verdi. Fethiye Turizm Konseyi’nin daveti üzerine Fethiye’ye gelen ve Fethiye Ticaret ve Sanayi...

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, Ölüdeniz ve Ovacık’taki turizmcilere tarih verdi. Fethiye Turizm Konseyi’nin daveti üzerine Fethiye’ye gelen ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliği yaptığı toplantıda kanalizasyon ve yol çalışmaları hakkında bilgi veren Baki Ülgen Fethiye-Ölüdeniz yolu Ovacık bölgesinde devam eden yol çalışmalarının 15 Mayıs’a kadar tamamlanacağını açıkladı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meğri Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, FTSO Başkan Yardımcısı ve Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsilciliği Başkanı Özgen Uysal, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Danışmanı Mehmet Eskici, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi temsilcisi Musa Ünsal, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden Hatice Gül Yılmaz, Fethiye Belediyesi’nden Tahir Başaran MUSKİ Su Yapı’dan Hakan Özdemir, FETOB’dan Barkın Bağcı katıldı.

Fethiye Turizm Konseyi’nin 12 Mart tarihinde yaptığı toplantıda Ovacık-Hisarönü bölgesinde devam eden yol çalışmaları değerlendirilmiş, yol çalışmalarının turizm yoğunluğu başlamadan önce tamamlanması için Muğla Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimde bulunulması konusunda görüş birliğine varılmıştı. Bu çerçevede Turizm Konseyi üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen’i Fethiye’ye davet ederek yetkili ağızdan bilgi aldı. Konsey üyeleri toplantıda, turizm sezonunun başlamasına az bir süre kaldığını hatırlatarak MUSKİ’nin alt yapı çalışmaları nedeniyle Ovacık- Hisarönü’ndeki otellerin, seyahat acentalarının ve turizm paydaşlarının endişelerini dile getirdi.

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Fethiye’nin alt yapı sorununun yılardır çözülemediğini özellikle Ovacık ve Belcekız bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirterek, “Turizm sezonunun başlayacak olması nedeniyle bazı endişeler var. Ben bu endişeleri gidermek adına ortak akılla çözüm bulmak adına buradayım. Nazik davetiniz ve durumu açıklama imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

“2021 TURİZM SEZONU 15 MAYIS’TA AÇILACAK”

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan toplantı 2021 turizm sezonunun 15 Mayıs açılmasına karar verildiğini açıklayan Baki Ülgen şunları söyledi:

“AB’nin dijital pasaport aşı pasaport konuları gündemde ancak biz 15 Mayıs’ta hazır olacak şekilde programımızı yaptık. Ovacık- Hisarönü’nde ana hat üzerindeki alt yapı çalışmaları son aşamasında. 15 Mayıs’a kadar yol çalışmalarını da tamamlayarak sezona yetiştireceğiz.

Pandemi sürecinin hep kötü taraflarından bahsediliyor ancak alt yapıcı olarak biz, şimdiye kadar girilememiş yapılamamış yerlerde kanalizasyon, yağmursuyu, alt yapı çalışmalarını yapma imkanı bulduk. Bu yerlerden biri de Fethiye. Fethiye’deki toplam yatırım potansiyeli 78 milyon TL toplam yatırım ihtiyacı ise 735 milyon TL. Özellikle Fethiye’de 2020 yılında Dünya Bankası kredisi ve MUSKİ öz kaynaklarıyla 46milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirildi. Bunun 5 milyon TL’lik kısmı Hisarönü-Ovacık bölgesinde gerçekleştirildi.

Fethiye’de 2 projemiz var biri Fethiye Atık Su arıtma tesisinin kapasite artışı diğeri ise Hisarönü-Ovacık bölgesinin kanalizasyonun yapılması işi bu da yaklaşık olarak 16 milyon Euro’luk paketi Fethiye’de kullanıyoruz. 100 km’lik kanalizasyon hattı var. Hisarönü –Ovacık’ta hiç kanalizasyon olmadığı için yeniden bir kanalizasyon yapılıyor. Bu hattın ayrıca Fethiye üzerinden Fethiye Atık Arıtma Tesisine getirilmesi işi var.

Atık Arıtma Tesisi’nin 25 bin metreküp olan kapasitesi 50 bin metreküpe çıkarılacak. Proje hızla ilerliyor. Çıkış suyu kalitesi de tarımsal sulamada kullanılacak nitelikte olacak. Fethiye’de atık su arıtma kapasitemiz 2.5 kat yüzde 121 artıyor. 33 bin metreküpten 70 bin metreküp çıkan arıtma potansiyeli olacak.

“BELCEKIZ’DA ABONE OLMAYANLARIN SUYU KESİLECEK”

Belcekız’da kanalizasyon tarafı tamamlandı, içme suyunun inşaatı bittiğini belirten Ülgen, "Abonelik aşamasına gelindi. Sezon öncesinde bu hattı bağlamamız lazım. İçmesuyu hattını mülkiyetlere kadar getirdik. Münferit hatlar da iptal edileceği için işletmecilerin ve esnafımızın mağdur olmaması için Mayıs ayına kadar abone olarak bu sisteme geçilmesi gerekiyor. Tebligat yaptık ama bir kez de buradan çağrıda bulunuyorum." diye konuştu.

Toplantıda daha sonra MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen katılımcıların soruları cevaplandırdı.

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.