OYUN YASAĞININ KALDIRILMASI DAVUL ZURNAYLA KUTLANDI

OYUN YASAĞININ KALDIRILMASI DAVUL ZURNAYLA KUTLANDI
Coronvirüsle mücadele kapsamında yayınlanan genelgede, kahvehanelerdeki oyun yasağı da kaldırıldı. Bu karar Muğla’da sevinçle karşılandı. Kahvehane esnafı Ali Durna, oyun yasağının kaldırılmasını davul zurna eşliğinde,...

Coronvirüsle mücadele kapsamında yayınlanan genelgede, kahvehanelerdeki oyun yasağı da kaldırıldı. Bu karar Muğla’da sevinçle karşılandı. Kahvehane esnafı Ali Durna, oyun yasağının kaldırılmasını davul zurna eşliğinde, müşterileriyle birlikte kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Coronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan bazı yasakların 1 Temmuz itibarıyla kalkacağını duyurmasının ardından, İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı. Yeni kararlara ilişkin yayımlanan son genelgede, kahvehanelerde uygulanan oyun yasağı kaldırıldı. Bu karar, Muğlalı kahvehaneciler ve müşterileri tarafından sevinçle karşılandı. Oyunun yasağının kalkmasının ilk gününde kahveci esnafı Ali Durna, davullu zurnalı kutlama yaptırdı, oyunlar oynandı. 4’lü kuran müşterileri ise davul zurna eşliğinde oyun oynamaya başladı.

Muğla Menteşe’de uzun süredir kahvehane işleten Ali Durna, bir buçuk senedir zarar ettiğini vurguladı. Koronavirüsten dolayı hayatını kaybetmiş esnaflara ise baş sağlığı dileyen Durna, tekrar aynı durumların yaşanmaması temennisinde bulundu. Durna sözlerine şöyle devam etti: “Uzun süredir Muğla’mıza hizmet etmekteyiz. Belli bir istihdam sağlamış olduğumuz işletmemizde, son bir buçuk yıldır inanılmaz zorluklar çektik. Umarım bir daha bu tür zorluklar ile karşılaşmayız. Son kararla birlikte kalkan oyun yasağını böyle bir eğlence düzenleyerek kutlamak istedik. Bütün kahveci esnafı arkadaşlarıma ve müşterilerime hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bu haber toplam 268 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.