ÖZCAN ÇİÇEK’TEN BÜYÜKŞEHİR’E TEPKİ

ÖZCAN ÇİÇEK’TEN BÜYÜKŞEHİR’E TEPKİ
Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık çalışanları için ücretsiz servis hizmetinin sona ermesine yönelik açıklama yaptı. Çiçek, “Uygulamadan vazgeçilmesi sağlık...

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık çalışanları için ücretsiz servis hizmetinin sona ermesine yönelik açıklama yaptı. Çiçek, “Uygulamadan vazgeçilmesi sağlık camiasını derinden üzmüştür. Bu konu Meclis gündeminde görüşülmeli ve sağlık çalışanlarını memnun edici bir sonuca varılmalıdır” diyerek tepki gösterdi.

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarına destekte bulunmak için ücretsiz servis hizmeti veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, uygulamayı geçtiğimiz Cuma günü sonlandırdı. Duruma tepki gösteren Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, konuyla ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Çiçek, “Pandemi döneminde hekiminden hemşiresine, güvenlikçisinden temizlik personeline kadar herkesin faydalandığı bu uygulamadan vazgeçilmesi sağlık camiasını derinden üzmüştür” dedi.

NORMALLEŞME SÜRECİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARI UNUTULMAMALI

Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte sağlık çalışanlarının unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Çiçek, “Bir yılı aşkındır pandemi ile mücadele eden sağlık çalışanlarımızın hepsinin faydalanabildiği uygulama olan ücretsiz servis hizmeti maalesef cuma günü son buldu. Pandemi döneminde hekiminden hemşiresine, güvenlikçisinden temizlik personeline kadar herkesin faydalandığı bu uygulamadan vazgeçilmesi sağlık camiasını derinden üzmüştür. Bazı meslek gruplarının işe bile gitmediği zamanlarda dahi faydalandığı ücretsiz veya indirimli toplu taşıma hizmetinden fedakar sağlık çalışanları da mutlaka faydalandırılmalı ve kalıcı hale getirilmelidir. Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte sağlık çalışanları unutulmamalıdır” dedi.

MECLİS GÜNDEMİNDE GÖRÜŞÜLMELİ

Çiçek, “Halkın sağlığını korumak adına hayata geçirilen ve 1 yılı aşkındır süren sağlık çalışanlarının ücretsiz servis hizmetinin son bulmasını yetkililerin vicdanına bırakıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine sesleniyoruz! Meclis gündeminde bu konu mutlaka görüşülmeli ve sağlık çalışanlarını memnun edici bir sonuca varılmalıdır” diye konuştu.

Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.