Özcan: gazetecilik baskı altında

Özcan: gazetecilik baskı altında
24 Temmuz Basın’da ‘Sansürün’ kaldırılış yıl dönümü nedeniyle Ula CHP İlçe Başkanı Hüseyin Özcan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Muğla Merkez Basını ile Ula Türkevi’nde buluştu. Özcan, burada yaptığı konuşmada...

24 Temmuz Basın’da ‘Sansürün’ kaldırılış yıl dönümü nedeniyle Ula CHP İlçe Başkanı Hüseyin Özcan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Muğla Merkez Basını ile Ula Türkevi’nde buluştu. Özcan, burada yaptığı konuşmada “Demokrasilerde dördüncü güç olarak nitelendirilen gazetecilik mesleği, maalesef son dönemde ciddi baskı ve sorunlarla karşı karşıya" dedi.

Özcan "Bugün yaptığı haberler ya da yazdığı yazılar nedeniyle pek çok gazeteci hakkında soruşturmalar açıldığını, hapis ya da para cezaları verildiğini görmekteyiz. Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme Özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görüyor. Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevi gören basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Haber alma ve yayma, özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini düşünmekteyim. Gazetecilerin 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucu basında sansür kalkmış, ancak aradan geçen süreçte yapılan çeşitli yasal düzenleme ve baskılarla yeniden gündeme geldiğini hep birlikte görmekteyiz. Davetimize icabet ettiğinizden dolayı başta İlçe Yönetim Kurulu üyelerim adına hepinize ayrıt ayrı teşekkürlerimi sunarken, unutulmamalıdır ki; özgür ve tarafsız basın, hepimizin güvencesidir” dedi. Basın Buluşmasına CHP Ula İlçe Başkanı Hüseyin Özcan’ın yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri; Övgü Gamze Okyay, Cennur Özdemir Aydın, Nevin Bacaksız, Ali Çulhaoğlu, ve Ula İlçe Gençlik Kolları Başkanı Arda Sinan Pertek katıldı.

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.