Özdağ’dan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine eleştiriler

Özdağ’dan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine eleştiriler
 MUHABİR
Gelecek-Saadet Partileri TBMM Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma, son yerel seçimlerin ardından ülkede yaşanan değişimleri, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle ilgili eleştirileri ve genel olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve toplumsal durumu değerlendiren bir konuşma yaptı.

Özdağ, konuşmasında ülkedeki değişikliklerin genellikle olumlu yönde sunulduğunu ancak gerçekte durumun oldukça farklı olduğunu ifade etti. Özellikle, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle birlikte artan antidemokratik uygulamalara ve hukukun üstünlüğünün zedelendiğine dikkat çekti. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının sağlanması gibi vaatlerin gerçekleşmediğini vurguladı.

Hükumetin muhalefetin görüşlerine saygı göstermemesini ve demokratik süreçleri zedeleme eğiliminde olduğunu belirtti. Anayasa değişikliği gibi önemli konularda muhalefetin görüşlerinin dikkate alınmadığını ve demokratik katılımın sağlanamadığını dile getirdi. Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durumu eleştirerek, hükûmetin vaatlerini yerine getiremediğini ve ülkeyi daha demokratik bir yapıya kavuşturamadığını ifade etti. Hukukun üstünlüğünün ihlal edildiğini ve insan hakları konusunda ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.

Özdağ, hükumetin öncelikle mevcut Anayasa'ya uyması gerektiğini ve hukukun üstünlüğünü sağlaması gerektiğini vurguladı. Yeni bir anayasa yapmadan önce, mevcut yasalara uyulması ve demokratik süreçlerin işletilmesi gerektiğini savundu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum